Viata diabeticilor va fi mai usoara: tatuajul cu biosenzori ii va scuti de recoltarea de sange pentru stabilirea glicemiei


2206 vizualizari
Viata diabeticilor va fi mai usoara: tatuajul cu biosenzori ii va scuti de recoltarea de sange pentru stabilirea glicemiei
Link-uri sponsorizate
Diabetul este o boala greu de suportat, nu doar pentru motivele medicale implicite ci si datorita necesitatii vizitelor dese la medic pentru recoltarea de sange in vederea stabilirii glicemiei.

Cine se gandea, acum mii de ani, ca desenele ne vor salva viata intr-un moment critic? Pana la urma, un tatuaj este la baza un simplu desen, doar ca este facut cu instrumente speciale si este realizat pe piele.
 
Astfel, nu va mai fi nevoie, in curand, de sange. Avem nevoie doar de un tatuaj!

Da, ai citit bine: un tatuaj cu biosenzori care isi va schimba culoarea in functie de nivelul glicemiei. Acesta este un proiect initiat de studenti de la MIT (Massachusetts Institute of Technology), Xin Liu, Viirj Kan, Katia Vega si Nick Barry, la care au colaborat cu studentii de la facultatea de medicina a Harvard-ului, Ali Yetisen si Nan Jian.


Momentan tatuajul este testat pe porci iar cerneala utilizata, numita DermalAbyss va indica inclusiv nivelul pH-ului, al concentratiei de glucoza dar si nivelul sodiului.

Asadar, cand nivelul glucozei este prea ridicat, tatuajul va deveni maro; cand devine verde inseamna ca este un nivel ridicat de sodiu in organism. Schimbarile pH-ului vor fi marcate prin culorile mov si roz.