Vacanta uneste familia


2880 vizualizari
Vacanta uneste familia
Link-uri sponsorizate
A venit vara si cu totii asteptam acest moment. Nu este doar o schimbare de anotimp si, implicit, de temperaturi ci este, totodata, un prilej de a petrece timp impreuna cu familia. Mami il pregateste pe bebe de plecare iar tati isi ia cateva zile de concediu binemeritate si uita de agitatia orasului.

Ce avantaje aduce aceasta vacanta intregii familii ? Este simplu : sunt nenumarate avantajele si 0 dezavantaje. In primul rand, sotii au o perioada dedicata relatiei lor si se vor putea concentra unul asupra celuilalt in timp ce copilul poate sa vada ce inseamna dragostea. Dragostea intre parintii sai si dragostea parintilor fata de el insusi. Cand parintii sunt linistiti si copilul este linistit si, deopotriva, daca parintii sunt agitati si copilul devine agitat.

Un copil poate fi invatat ce este dragostea doar prin exemplu deoarece, pana la o anumita varsta, cuvintele nu pot descrie pe intelesul sau aceasta notiune greu de inteles chiar si pentru un adult. Este nevoie ca el sa vada ca mami si tati se inteleg bine, folosesc un ton linistit cand se adreseaza unul altuia si atmosfera din mediul in care acesta traieste este una calma si relaxanta.

Folositi vacanta pentru a-i oferi copilului prilejul de a-si vedea parintii fericiti. Copilul are rar ocazia de a-si vedea parintii in acelasi loc si in acelasi timp si isi poate face cu greu un tablou in minte asupra vietii parintilor sai. In acest mod, prin relaxarea ce predomina in camin, copilul se dezvolta armonios primind informatii pozitive de la toti cei din jurul sau si in special de la parinti.