Turism in Ayia Napa


3379 vizualizari
Turism in Ayia Napa
Link-uri sponsorizate
Statiunea Ayia Napa  este probabil una din cele mai bune alegeri pentru vacanta de vara.
Numele statiunii vine de la Saint Panaya " Sfanta Fecioara Maria", mama lui Christos. Povestea spune ca un vanator a gasit icoana Fecioarei intr-o grota, transformata, ulterior, in biserica dedicata Fecioarei Maria.

Plajele statiunii sunt unele dintre cele mai frumoase plaje din Cipru, Ayia Napa fiind rasplatita cu distinctia Steagul Albastru. Plajele aurii cu nisip fin, apa limpede si vremea favorabila atrag anual mii de turisti din toate tarile lumii.
Daca doriti sa faceti si altceva in afara de plaja, plimbari prin statiune puteti opta pentru diverse sporturi acvatice. Parcul acvatic Waterworld este unul din cele mai mari parcuri tematice din Europa.

Printre cele mai apreciate obiective turistice se numara Muzeul Vietii Marine, expozitiile prezentate aici incluzand fosile, scoici rare si plante marine din Mediterana,  Palatele, formatiuni spectaculoase de piatra care au aparut, de-a lungul a mii de ani, intre plaja Limnara si Cape Greco, fiind sculptate de apele marii, Manastirea Ayia Napa.
In centrul orasului sunt restaurante, baruri, cluburi de noapte ce ofera distractii pentru tineri si nu numai.

Hoteluri:
- Aqua sol panas holiday village 4*de la 16 euro
- Aqua sol panthea holiday village 3*de la 19 euro
- Callisto holiday village 4*de la 20 euro
- Grecian bay
- Alion beach 5*de la 78 euro
- Aqua sol iphigenia 3*de la 20 euro
- Nestor 3*de la 30 euro
- Bella napa 3*de la 39 euro