Tratamente cu argila


4204 vizualizari
Tratamente cu argila
Link-uri sponsorizate
Argila este recomandata pentru toate tipurile de ten: uscat, mixt, gras, sensibil.
De retinut atunci cand ne preparam mastile este faptul ca argila nu trebuie sa intre in contact  cu metale sau materiale plastice. Putem prepara in  in vase si baghete din sticla, portelan, lemn.
P
rin amestecarea argilei  cu apa, sucuri de fructe si legume , lapte, miere, galbenus de ou se obtin masti cosmetice  eficiente in tratamentul tuturor tipurilor de ten.

Mastile rezultate in urma amestecului de argila cu diferite sucuri , apa  se aplica pe fata, gat si decolteu, se lasa sa actioneze 20-30 minute, dupa care se indeparteazacu un disc demachiant  si se clateste fata cu apa la temperatura camerei.
Pentru tenul gras argila se combina cu sucuri astringente: rosii, castraveti,etc. Mastile se aplica de 2 ori pe saptamana.
In cazul tenului normal si uscat argila se amesteca cu ingredienti cu efect hidratant  si nutritiv: sucuri de telina, morcovi, lapte, piersici, etc. Mastile se aplica de 1-2 ori pe saptamana .
Pentru un ten acneic argila se amesteca cu apa de la robinet, ceai de mustel sau galbenele . Tratamentul se face in cure de cate 7 zile , dupa care se continua de 2 ori pe saptamana.