Traditii ciudate de Paste din intreaga lume


3419 vizualizari
Traditii ciudate de Paste din intreaga lume
Link-uri sponsorizate
Crestinii din intreaga lume sarbatoresc ziua de Paste ca o zi speciala, celebrand ziua invierii Domnului Iisus Hristos, ce s-a jertfit pentru iertarea pacatelor oamenilor.

Mergand pe ideea : cate bordeie, atatea obiceie, va prezentam o serie de traditii de Paste adunate din toate colturile lumii.

In Slovacia, de exemplu, tinerii imbracati in costume traditionale biciuiesc fetele tinere in mod simbolic cu o increngatura de crengi de salcie. De asemenea tinerele mai sunt stropite cu apa pentru a fi fertile si frumoase tot restul anului.

Finlanda este o tara care sarbatoreste Pastele intr-un mod asemanator Halloween-ului American. Copiii se imbraca in vrajitoare si calaresc pe maturi prin oras in timp ce merg la colindat. Iata, asadar, cat de divers este sarbatorita si inteleasa ziua de Paste in lume.

Desi in majoritatea tarilor crestine Pastele este asociat iepurasului de paste si oualelor de ciocolata, in Australia il avem pe Bilby, un soricel care este o specie pe cale de disparitie. Ca si pozitie, este asemanator cangurului. Unii cred ca australienii urasc simbolul iepurelui intrucat la ei in tara este considerat ca un animal daunator recoltelor.

In Columbia meniul din ziua de Paste este unul foarte ciudat intrucat contine carne de iguana, broaste testoase si rozatoare mari. Cum vi se pare Pastele in Columbia?

In Germania ouale de Paste sunt agatate in pomi sau asezate in diverse locuri vizibile de pe strada.

In Grecia, spre deosebire de alte tari, ouale sunt vopsite numai in culoarea rosie si le utilizeaza pentru painea de Paste.

In Ungaria vom gasi din nou obiceiul udarii femeilor

Noi inca mai credem ca in Romania ziua de Paste este sarbatorita in cel mai frumos mod, nu credeti la fel? Pentru cei mici am pregatit o gama larga de planse de colorat de Paste din care sa isi aleaga ceea ce doresc.