Testul PartoSure si cum poti afla timpul ramas pana la nastere


3955 vizualizari
Testul PartoSure si cum poti afla timpul ramas pana la nastere
Link-uri sponsorizate

Astazi am raspuns cu drag invitatiei primite de la echipa CreativeIdeas.ro carora le multumim (ne-am simtit super la acest eveniment si vom mai veni) de a participa la lansarea testului PartoSure. Sincer, a fost o experienta pe care va invitam si pe dumneavoastra doamnelor si domnisoarelor sa o incercati. Prin participarea la asemenea evenimente luati contact cu persoane avizate ce va pot oferi raspunsul pentru multe intrebari si puteti afla informatii surprinzator de utile pentru sanatatea dumneavoastra si a copiilor dumneavoastra.

In continuare va vom prezenta un sumar al evenimentului PartoSure la care au luat parte foarte multe persoane, inclusiv vedete care, veti vedea mai jos, va impartasesc impresiile lor.

Dr. Ruxandra Dumitrescu, medic primar obstetrica - ginecologie, a discutat cu invitatii despre nasterea prematura si cum ne putem asigura ca viitorul bebelus va avea un start bun in viata si a explicat in ce consta inovatorul test Parto Sure, primul de acest gen din Romania, care determina perioada ramasa pana la nastere. Conferinta a continuat cu interventia dnei. Paula Negritoiu, life coach, care a punctat implicatiile pe care le aduce un copil cu handicap neuropsihic nascut prematur.

La eveniment au participat si viitoarele mamici Dana Rogoz si Anca Lungu, precum si Ioana Ginghina.

La lansarea testului PartoSure au participat si vedetele Ioana Ginghina, Dana Rogoz, Anca Lungu

Afla ce teste isi fac vedetele autohtone pentru a afla cand vor naste!

Vedetele insarcinate si-au dat intalnire la prezentarea celei mai noi modalitati prin care se poate determina perioada ramasa pana la nastere, testul Parto Sure.

Inovatiile medicale dezvaluie PartoSure, un test rapid care poate stabili cu exactitate timpul ramas pana la nastere si gradul de risc iminente pentru o nastere prematura. Special creat pentru femeile gravide cu perioada sarcinii cuprinsa intre 20 si 37 de saptamani, Testul PartoSure este o metoda noninvaziva, care nu necesita examen cu valve si poate fi folosit atat de medicul specialist, cat si de femeile insarcinate, in intimitatea casei lor. Citirea testului se face in cateva minute, avand o acuratete de ~99%.

Iata ce spun viitoarele mamici Anca Lungu si Dana Rogoz despre acest test minune.   

Multe mamici intra in panica atunci cand li se intampla ceva care poate fi anormal si atunci este bine sa se poata linisti cu acest test sau, dimpotriva, sa fie mai precaute atunci cand isi dau seama ca exista un perico pentru sarcina lor. Este important sa ajungi  foarte devreme la medic, daca exista o problema si atunci mi se pare extrem de util, chiar si pentru ultima perioada a sarcinii, atunci cand te apropii de cele noua luni, e bine sa ti-l faci, macar sa fii pregatita cu bagajelul la usa, sa stii exact cand urmeaza sa fie momentul si sa nu te ia prin surprindere. Da, cu siguranta il voi folosi, imi doresc ca totul sa fie in regula si este binevenit un astfel de test, dezvaluie Anca Lungu.

As folosi testul, pentru ca am mare incredere in doamna doctor Ruxandra Dumitrescu, si atata timp cat apar masuri noi, care pot sa imi dea mai multe informatii despre sarcina si despre fat, sunt dispusa sa le incerc, mai ales ca nu sunt deloc invazive. Daca ar fi fost un test invaziv, cu siguranta as fi cercetat mult mai atenta. Nu inseamna ca renunt la ecografiile standard de sarcina, dar este o masura in plus si este binevenita, a adaugat Dana Rogoz.

Ioana Ginghina marturiseste ca isi doreste in continuare copii, iar testul Parto Sure este o masura de siguranta pe care o va folosi cu siguranta.

Noi ne mai dorim un copil si, pentru ca am avut o sarcina cu probleme inainte, pot spune ca mi se pare foarte bun acest test.  Daca prima data am ramas foarte repede insarcinata, acum este mult mai dificil si incep sa intervina si anumite probleme. Plus ca sunt din ce in ce mai multe probleme de fertilitate, de pierderi de sarcina. Macar pentru psihicul femeii, este foarte util sa stii ca la ora 12 noaptea, daca simti anumite probleme, te-ai dus la baie, ti-ai luat testul si poti sa dormi linistita pana dimineata, stiind ca esti in regula, sustine Ioana Ginghina.

Testul PartoSure este un test rapid care ajuta la stabilirea timpului ramas pana la nastere pentru gravidele cu semne si simptome sugestive de nastere prematura. Kitul PartoSure contine un betisor steril, o eprubeta si o banda de test, ambalate intr-un sac de plastic si poate fi folosit atat de medicul specialist, cat si individual de catre gravide.

Afla cand nasti si pregateste-ti bebelusul pentru viata extrauterina!

Inovatiile medicale dezvaluie PartoSure, un test rapid care poate stabili timpul ramas pana la nastere, dar si gradul de risc iminent pentru o nastere prematura. Viitoarele mamici pot afla in doar cateva minute, fara ajutorul medicului specialist, care este momentul in care vor naste.

Usor, sigur si rapid, testul PartoSure ajuta viitoarele mamici sa isi pregateasca din timp bebelusii pentru viata extrauterina.

Studiile arata ca mai putin de 1 din 10 gravide diagnosticate clinic cu simptome de nastere prematura nasc intr-un interval de 7 zile de la prezentarea la doctor. Rezultatul unei tehnologii de ultima generatie, testul PartoSure detecteaza cu claritate prezenta proteinei PAMG-1, determinand timpul ramas pana la nastere pentru gravidele cu o sarcina de 20 de saptamani.

Gratie inovatiilor medicale, gravidele din Romania pot beneficia in prezent de un test care poate elimina atat insecuritatea nasterii, cat si riscurile la care este predispus un bebelus prematur. PartoSure este un test non invaziv, care nu necesita examen cu valve si poate fi utilizat atat de medicul specialist, cat si de pacienta, in intimitatea casei sale. Citirea testului se face in cateva minute, avand o acuratete de ~99%, fapt demonstrat de studiile clinice, precizeaza Dr. Ruxandra Dumitrescu, medic primar obstetrica-ginecologie.

De ce este important sa stii cand vei naste?

Spre deosebire de testele disponibile la ora actuala, PartoSure determina cu exactitate perioada ramasa pana la nastere. Pe de-o parte, o valoare predictiva pozitiva (PPV) mare a testului PartoSure PRN permite clinicienilor sa evalueze riscul nasterii in urmatoarele 7 zile, oferindu-le, totodata, posibilitatea de a le administra gravidelor dozele optime de corticosteroizi si/sau tocolitice. Pe de alta parte, o valoare predictiva negativa (NPV) mare a testului PartoSure PRN ofera posibilitatea clinicienilor de a elimina cu incredere gravidele care nu vor naste in urmatoarele 7 sau 14 zile. Prin urmare, sunt perfect controlate si gestionate atat dozajele ce urmeaza a fi administrate gravidelor care nasc, cat si costurile ridicale ale unei interventii si ale spitalizarii prelungite.

De ce este util Testul PartoSure?

In ciuda introducerii noilor tehnici medicale, cauzele nasterilor premature sunt multiple, dar inca, neclare si necunoscute. Cu toate acestea, rata nasterilor premature este in crestere, in special in tarile dezvoltate, iar identificarea exacta a gravidelor cu risc, dar si a celor care nu prezinta risc de nastere prematura reprezinta o mare provocare pentru medicii obstetricieni.

Testul PartoSure este special creat pentru femeile gravide cu perioada sarcinii cuprinsa intre 20 si 37 de saptamani, care prezinta simptome sau semne, indicatii sugestive de travaliu inainte de termen si care au membranele intacte. PartoSure este recomandat si gravidelor cu nasteri premature in antecedente, celor cu avort spontan in trimestrul al II-lea de sarcina in antecedente, cat si gravidelor expuse riscului de nastere prematura.

Mai mult de atat, testul PartoSure este recomandat in situatii precum: contractii uterine dureroase, suferinta fetala acuta, infectie neonatala si/sau materna, sarcina gemelara sau boli materne de tipul HTA indusa de sarcina, diabet zaharat sau obezitate, inclusiv gravidele cu un istoric medical de sarcina oprita in evolutie, copii cu greutate mica la nastere (sub 2500g) sau multiple avorturi la cerere

De ce este bine sa pregatesti nou nascutul prematur?

Bebelusii nascuti inainte de 37 de saptamani de sarcina sunt considerati nascuti prematuri, iar in ingrijirea acestora este necesara o atentie deosebita, atat din partea medicilor neonatologi, cat si din partea mamicilor. Este adevarat faptul ca bebelusii prematuri sunt predispusi la complicatii, atat pe termen scurt, cat si pe termen lung.

Pe termen scurt, bebelusul prematur prezinta un risc ridicat de aparitie a hemoragiilor cerebrale, a infectiilor neunatale cat si a declansarii unor probleme cardio-respiratorii, nefiind pregatiti fizic pentru viata extrauterina. Mai mult decat atat, pe termen lung, bebelusii prematuri pot avea complicatii de tipul retinopatie de prematuritate sau, chiar sechele neuro-psihice. Prin urmare, determinarea timpului ramas pana la nastere reprezinta un avantaj major pentru gravidele cu un risc ridicat de nastere prematura, oferindu-le posibilitatea de a se pregati atat pentru nastere, cat si pentru perioada post-partum.

Pretul unui test este de 260 lei si poate fi comandat de pe www.testdenastere.ro

Testul PartoSure este un test rapid care ajuta la stabilirea timpului ramas pana la nastere pentru gravidele cu semne si simptome sugestive de nastere prematura. Kitul PartoSure contine un betisor steril, o eprubeta si o banda de test, ambalate intr-un sac de plastic si poate fi folosit atat de medicul specialist, cat si individual de catre gravide.

Pentru mai multe informatii, accesati site-ul www.testdenastere.ro.