Somnul de dupa-amiaza. Necesar sau nu?


8282 vizualizari
Somnul de dupa-amiaza. Necesar sau nu?
Link-uri sponsorizate
Cand vine vorba de somnul de dupa-amaiza, au loc adevarate dispute intre parinti si copii. Somnul este foarte important pentru starea generala de sanatate si pentru copiii mici in general un somn de pranz este necesar.

Copiii se dezvolta fizic si psihic in timpul copilariei si somnul de pranz le ofera rastimpul pentru crestere.
Durata si viata-copilului">ritmul somnului variaza in functie de varsta dar si fiecare copil isi are timpul sau individual de somn si acesta trebuie respectat. In primele luni sugarii dorm in portii mici,repartizate egal intre zi si noapte. Abia in jurul varstei de 5-6 luni copilul ajunge sa doarma neintrerupt 6-8 ore in timpul noptii.

Si somnul poate creea probleme. Pentru copil culcarea este un fel de despartire de prezenta ocrotitoare a mamei si a familiei in general.Usurati aceasta stare de neliniste printr-un comportament totdeauna acelasi in aceleasi conditii,un fel de"ritual"de pregatire al somnului.

Veti respecta orele la care copilul este dipus si obisnuit sa adoarma. Imbracamintea, patul, pozitia in care il asezati cuvintele si modulatia vocii, un anumit indemn pentru somn sau un cantec,eventual ii lasati in pat o jucarie preferata,totul intr-o atmosfera de calm.

Conform specialistilor, momentul propice pentru somnul de dupa-amiaza al copilului este imediat dupa masa de pranz, mai exact intre orele 13.00- 13.30. 

De asemenea, foarte important este sa il culci in fiecare zi la aceeasi ora. 
In timp, vei vedea ca organismul sau va reactiona si dupa cateva saptamani va vrea el singur sa faca nani imediat dupa masa