Sindromul zgaltairii copilului


1681 vizualizari
Sindromul zgaltairii copilului
Link-uri sponsorizate
Sindromul zgaltairii copilului apare dupa un zdruncinat al celui mic destul de puternic.
In momentul in care cel mic plange fara oprire si parintele il zdruncina pentru al linisti pot aparea hemoragii intracraniene si retiniene, leziuni ale creierului, ochilor sau oaselor.
Sindromul se intalneste la copiii cu varste intre 1 luna si 15 luni, indeosebi in jurul varstei de 6 luni. Zgaltairea unui copil sub 1 an poate antrena probleme neurologice severe si permanente.
Unele jocuri, din pacate foarte raspandite, precum aruncarea unui copil in aer sau rotirea lui, pot provoca leziuni asemanatoare cu cele intalnite in cazurile de zgaltaire a copilului.

Simptomele:

- pierderea vederii
- pierderea auzului
- varsaturi
- tremuraturi
- dificultati de respiratie
- inabilitatea de a urmari cu privirea
- apetit scazut

Evitarea aparitiei sindromului:

In momentul in care simtiti ca nu mai aveti rabdare, apelati la ajutorul unei rude sau a unei persoane de incredere care sa stea cu copilul pana cand se linisteste. Nu va enervati si nu bruscati copilul, deoarece consecintele, desi nedorite, pot fi extrem de grave.
Inainte ca plansetele copilului sa duca la pierderea calmului, asigurati-va ca ele nu sunt cauzate de o problema anume (ii este foame, frig sau cald, are febra, trebuie sa i se schimbe scutecul).
Nu trebuie niciodata zguduit un copil, indiferent de motiv.