Sindromul geamanului disparut


5125 vizualizari
Sindromul geamanului disparut
Link-uri sponsorizate
Sindromul geamanului disparut are loc atunci cand o prima sonografie confirma prezenta a doi saci amniotici dupa care un examen ulterior scoate la iveala existenta unui singur sac amniotic sau ca celalalt geaman a disparut. 

Geamanul disparut este un fetus dintr-o sarcina multigemelara care moare in uter si este apoi partial sau complet absorbit de mama sau frate. Sindromul geamanului disparut a fost diagnosticat de multe ori de cand ecografia a inceput sa fie folosita in sarcini. 

O estimare a frecventei indica faptul ca sindromul geamanului disparut apare la 21-30% dintre sarcinile multifetale. Cauzele sindromului geamanului disparut sunt adesea necunoscute. 

Anomaliile care rezulta din disparitia unui geaman par sa fie prezente inca de la inceput, si nu sa se dezvolte sau sa apara pe parcurs. 

Geamanul disparut poate deceda datorita unei placente prost implantate, a unei anomalii care poate determina insuficienta organelor principale sau lipsa completa a acestora la fat sau poate exista o anomalie cromozomiala incompatibila cu viata

Frecvent geamanul este un ovul gol care nu se dezvolta niciodata peste primele stadii de embriogeneza.