Sfaturi pentru stimularea lactatiei


3760 vizualizari
Sfaturi pentru stimularea lactatiei
Link-uri sponsorizate
Foarte multe mamici se confrunta cu o cantitate insuficienta de lapte, pentru bebelusii lor.
Important de retinut este ca procentul de mamici care intr-adevar nu pot stimula sub nici o forma lactatia este foarte mic. Deci nu renunta la lupta si nu trece pe completare cu formula de lapte praf pana nu ai incercat tot ce iti sta in putina.

Sfaturi si remedii naturale:

1.Pozitioneaza bebelusul la san corect
Fixarea corecta a bebelusului la san este aceea in care bebelusul prinde cu gurita mamelonul, si in acelasi timp atinge sanul cu barbia. Insa unii bebelusi sunt mai somnorosi sau mai lenesi si, daca laptele nu curge incep sa planga, sa se agite. Aceste crize ale bebelusului o pot agita pe mamica si o pot face sa renunte sa isi mai alapteze copilul. Insa medicii neonatologi sau pediatrii le sfatuiesc sa insiste si sa nu faca compromisul de a le oferi biberonul. Apuca cu mana libera sanul si introdu-l in gurita bebelusulu, masand in acelasi timp cu degetul mare sanul, pentru stimularea canalelor.

2.Pompa de san
Ca sa fii sigura ca sanii s-au golit, dupa ce a terminat de mancat, foloseste o pompa de san, manuala sau electrica timp de 5-10 minute.

3.Maseaza bland sanii inainte si in timpul suptului
Masajul este o tehnica de relaxare dar si de incurajare a sanilor sa produca o cantitate de lapte suficienta. Poti opta sa iti masezi sanii sub jetul de apa fierbinte, inainte de alaptare sau sa aplici comprese calde pe sani, inainte cu 3-5 minute de punerea bebelusului la san. Sau poti opta sa masezi usor sanul in timp ce copilul suge. Ambele variante folosite separat sau consecutiv, la fiecare sesiune de alaptare, vor preveni angorjarea sanilor si te vor ajuta sa iti alaptezi copilul o perioada lunga de timp.

4.Mananca sanatos
Ai nevoie de fructe, legume si alimente bogate in proteine (carne, peste, ficat, oua etc). De asemenea, nu uita de lactate (iaurt, lapte, unt, smantana, branza, cascaval).

In timp ce alaptezi, incearca sa fii relaxata. Ai sa fi socata ca laptele va curge mai usor si bebelusul se va satura mai repede. Iar atunci cand golesti sanii cu pompa de san, nu te uita din secunda in secunda la cati ml de lapte s-au strans. O sa te stresezi ca nu este suficient si lactatia va scadea.