Semne din nastere


4836 vizualizari
Semne din nastere
Link-uri sponsorizate
Un mic ciorchine de strugure, urma unei flori sau o pata de vin sunt purtate de catre multi dintre noi. Pot avea nuante diferite, de la rosu pana la albastru sau maro.Si chiar daca se numesc semnedin nastere, exista si unele care pot aparea la cateva saptamani dupa venirea pe lume.
Mai mult de 80% din bebelusi au un semn din nastere. Unele semne raman pe piele pentru toata viata, altele dispar cu timpul.
Unele dintre acestea sunt superficiale si ocupa doar celulele epiteliate de la suprafata pielii, in vreme ce altele sunt adanc inchistate in tesuturi.

Pot reprezenta un pericol pentru sanatatea bebelusului?

Multe din semnele din nastere sunt fara importanta si probabil vor disparea in primii ani de viata, dar pot fi si exceptii asa ca este foarte important ca fiecare semn din nastere sa fie verificat de medic.

Tipuri de semne:

Petele cafenii au culoarea cafelei si de obicei au forma ovala. Daca sunt mai mult de 5 pot fi semnul unei boli genetice.
Petele de vin sunt semne de culoare rosie, ce apar la nivelul pielii si sunt cauzate de un deficit de rezerve de sange din vasele de sange de sub piele. Chiar daca sunt tratabile cu laser unele dispar la un anumit timp de la apraritie.
Pata mongoliana este de culoare albastruie ce se localizeaza cel mai adesea pe spate, deasupra funduletului sau pe umeri. Apara cel mai des la copii cu tenul mai inchis dar dispar pana la pubertate fara tratament.