Screloza multipla


1777 vizualizari
Screloza multipla
Link-uri sponsorizate
Screloza multipla este o boala cronica a sistemului nervos care apare de regula la tineri. Este caracterizata prin inflamatia cronica si distructia selectiva a mielinei sistemului nervos central.
Este o boala autoimuna cauzata de expunerea intarziata la agenti infectiosi, cum ar fi virusul rijeolei, herpes simplex, varicelei, rubeolei.
Scleroza multipla poate provoca dificultati in forta si controlul muscular, tulburari de vedere, de echilibru, ale sensibilitatii si tulburari ale functiilor mentale.
Afectiunea este mai frecventa la sexul feminin.
Debuteaza de obicei cu incetosarea vederii, trecand apoi la pierderea severa a vederii sau rareori la pierderea completa a perceperii luminii.
Pierderea memoriei, atentie deficitara, labilitate emotionala, depresie, senzatii pasagere asemanatoare trecerii curentului electric produse de flectarea gatului, sensibilitate la caldura, oboseala tipica la jumatatea dupa-amiezii, fatigabilitate mentala si somnolenta.
Tratamentul sclerozei multiple cuprinde: tratament igieno-dietetic, tratament medicamentos si tratament fizioterapeutic.
Tipul de tratament depinde de severitatea simptomelor si de faptul ca boala este in faza activa sau in remisie.
Desi cu tratamentul actual, scleroza multipla nu se poate vindeca, totusi medicamentele pot reduce numarul, frecventa si severitatea recaderilor si pot incetini progresia bolii.