Scaderea in greutate a nou nascutului un motiv de ingrijorare


2349 vizualizari
Scaderea in greutate a nou nascutului  un motiv de ingrijorare
Link-uri sponsorizate
Dupa o sarcina normala si o nastere la timp bebelusul trebuie sa aiba o greutate de aproximativ 3200 grame. Aceasta greutate variaza intre 2800 si 4000 grame.
Toate mamicile sunt ingrijorate cand, inca din primele zile de viata ale bebelusului acesta scade in greutate.

De ce slabesc bebelusii?
In cazul in care nasterea a fost una mai anevoiasa, mamicii i sau administrat lichide, acestea s-au acumulat in corpul micutului ele fiind eliminate in primele zile de viata. Daca bebelul a stat in incubator dupa nastere, reprezinta un alt factor ce duce la accelerarea pierderii de lichide.
Primul scaun al bebelusului numit si meconiu duce la scaderea brusca in greutate.
Se stie ca toti medicii recomanda mamicilor sa isi hraneasca bebelusii  cu lapte de la san datorita beneficiilor nutritionale bine cunsocute. In unele cazuri secretia lactata poate intarzia sau sa fie in cantitati mai mici, este recomanda sa nu renuntati la a mai incerca sa il alaptati.

Greutatea in primele saptamanii ale micutului


Cand vei iesi din  maternitate este important sa cunosti greutatea copilului tau. Datorita faptului ca sunt mici si nu cantaresc foarte mult este recomandat ca la cantarire sa fie dezbracati.
Principala hrana a bebelusului este laptele de aceea acesta trebuie sa fie un lapte de calitate si in doze suficiente. La un moment dat medicul iti poate recomnda suplimentarea hranei cu lapte formula.

Fiecare copil este diferit si este bine sa tinem cont de modul cum mananca:
- unii copii cand mananca adorm. Mamica trebuie sa fie atenta si sa il tina treaz ca sa poata manca.
- alti bebelusi mananca foarte repede, de cele mai multe ori se ineaca. Se recomanda pauzele cand se elimina aerul din stomacel si apoi reluarea alaptarii