Sarcina Toxica


4601 vizualizari
Sarcina Toxica
Link-uri sponsorizate
Sarcina toxica apare la 10 din 1000 de femeile insarcinate. Cand varsaturile sunt foarte frecvente, gravida pierde apa si saruri minerale in cantitati mari si starea ei este cunoscuta ca disgravidie de prim trimestru, numita "sarcina toxica".
Gravida ce se confrunta cu o sarcina toxica prezinta aceste simptome in permanenta, indiferent de momentul zilei, anotimp, trimestru de sarcina.
Asadar, o femeie care a avut 2 sau 3 sarcini normale se poate confrunta cu aceste simptome neplacute la oricare dintre sarcinile urmatoare.

Cum prevenim greturile?

Trebuie sa aveti grija la cum mancati. Consumati alimente bogate in substante nutritive, fructe si legume proaspete, cereale integrale, alimente scazute in lipide. Cel mai bine e sa mancati putin si des.
Beti lichide cu ora inainte sau dupa masa. Evitati mirosurile puternice sau condimentele in mancare. Ridicati-va incet din pozitia orizontala.

Cauzele unei sarcinii toxice:

- dieta bogata in grasimi, anterioara sarcinii
- stresul emotional
- schimarile hormonale sau dezechilibru hormonal

Tratament:

Sarcina toxica se poate depista prin testele de sange care arata dezechilibrele din organismul mamei. De asemenea, un alt semn ca mama are sarcina toxica este pierderea vizibila in greutate.
Se poate administra o medicatie antispastica si antiemetica (antivomitive).