Saptamana 35 de sarcina


11959 vizualizari
Saptamana 35 de sarcina
Link-uri sponsorizate
Despre copil

In saptamana 35 de sarcina fatul are o lungime de 42 de cm de la cap pana la calcaie si are o greutate de 2.100 kg. Capul masoara in diametru 8.8 cm.
Urineaza din ce in ce mai mult si inghite mult lichid amniotic. In intestinele sale se acumuleaza meconiu. Daca in lichidul amniotic se detecteaza intre luna a 8-a de sarcina si pana la nastere urme de meconiu, este semn de pericol pentru fat. Este un moment in care singura cale este nasterea provocata de medic. Meconiul se detecteaza prin amnioscopie.
In acest moment, fatul se intoarce cu capul in jos catre cea mai stramta parte a uterului.


Despre mama

Uterul gravidei
depaseste greutatea unuia care nu gazduieste o sarcina cu 1 kg. Este indicata a treia vizita medicala.

Fiind in saptamana 35 de sarcina, incepi sa iti faci griji. Stai linistita, totul e in regula. Trebuie sa stii ca in aceasta saptamana cresterea copilului este accelerata. Deja masoara cam 45 de cm si are o greutate de aproape 2 kg. 

El acumuleaza straturi de grasime pe toate regiunile corpului, dar mai ales in zona umerilor. In urmatoarele 3 saptamani de sarcina fatul va acumula aproximativ 250 de grame pe saptamana. 

Vei vedea ca miscarile copilului s-au rarit dar nu te ingrijora. El este deja mare pentru locul mic din corpul tau si nu se mai poate misca cu tot atata lejeritate ca in trecut.

Ce trebuie sa stii despre copilul tau in saptamana 35 de sarcina?

Ei bine, are rinichii dezvoltati complet iar ficatul s-a maturizat suficient de mult incat sa proceseze mai toate substantele ce ajung in el. Se misca mai putin dar ar trebui totusi sa il simti ca misca din cand in cand. Tu, pe de alta parte, ai uterul marit, pana aproape de cutia toracica. Din acest motiv, toate organele tale interne sunt inghesuite si, in acest moment, cel mai probabil mergi foarte des la toaleta si simti un disconfort gastrointestinal puternic. 

Nu trebuie sa te temi de nimic mai ales ca poti cauta pe Internet si totodata gasi informatii utile pe site-uri tip forum.

Saptamana 35 de sarcina - Video
Saptamana 35 de sarcina - Poze