Saptamana 35 de sarcina - Video Explicativ


40393 vizualizari
Saptamana 35 de sarcina - Video Explicativ
Link-uri sponsorizate
Ai ajuns la saptamana 35 de sarcina si esti curioasa ce s-a intamplat pana acum si ce urmeaza. Este normal, doar vei deveni mamica in curand. Bine, esti deja mamica dar inca nu ai apucat sa iti tii bebelusul in brate.

Ne-am gandit ca pentru saptamana 35 de sarcina un video explicativ, chiar daca este in limba engleza, iti va fi util. 

Pregatindu-se pentru venirea sa pe lume, prin nastere naturala sau prin cezariana, bebelusul tau este intors cu capul in jos, spre uter. Unii bebelusi, si nu trebuie sa te sperii, nu se intorc chiar asa de mult cat ar trebui dar medicul poate efectua unele manevre, noninvasive, prin care sa ajute bebelusul sa se aseze in pozitia optima pentru nastere.

Cum pielea copilului este destul de ridata, el sau ea ia in greutate masiv acum. Pana la saptamana 39 de sarcina, bebelusul a lepadat deja majoritatea vernixului, acea substanta cremoasa care ii acopera corpul dar si parul fin de pe trup, numit lanugo, care i-a aparut de la jumatatea celui de-al doilea trimestru de sarcina.

Tot in acest video despre saptamana 35 de sarcina vei putea vedea ca bebelusul nu mai are loc pentru a se misca prea mult si, in loc de miscari ample, el mai mult se intinde sau doar se leagana usor. Te vei bucura sa afli ca, din lipsa spatiului, nu iti va mai putea da lovituri cu piciorul. Asadar, te vei simti mai bine!

Aflandu-se cu capul in jos, copilul isi va aseza capul pe cervixul tau care se dilata si se deschide pentru ca bebelusul sa poata trece la urmatoarea etapa: nasterea sau mai bine zis, iesirea din uter.

Videoclipul ne mai arata ca, in saptamana 35 de sarcina, copilul sta destul de inghesuit insa asta este nimic in comparatie cu ceea ce il asteapta.

Odata ce vei incepe sa simti contractile si intri in travaliu, peretii din jurul copilului se contracta, spre copil, iar cervixul, la randul sau, se dilata in jurul capului copilasului.

Oasele craniului nu sunt sudate intre ele tocmai pentru a putea trece prin spatiul ingust. Lichidul cald, amniotic, care a inconjurat copilul atata timp, incepe sa fie eliminate prin procesul numit ruperea apei. La fiecare contractie capul copilului va fi impins spre afara.