Sanatatea copiilor tine si de igiena dentara


3169 vizualizari
Sanatatea copiilor tine si de igiena dentara
Link-uri sponsorizate
Preocuparea pentru o igiena dentara exemplara la copii trebuie sa fie, pentru parinti, un aspect deosebit de important in ingrijirea acestuia. Grija fata de acest aspect va asigura o dantura frumoasa si, in primul rand, sanatoasa.


Asadar, fie ca vorbim de dintii de lapte sau de cei permanenti, asigura-te ca ai vegheat la indeplinirea urmatoarelor sarcini:

Dentitia temporara incepe de la 5-6 luni si se termina in jurul varstei de 2,5-3 ani. In toata aceasta perioada se asigura un periaj dentare adecvat varstei copilului si o alimentatie sanatoasa.

Aceste doua aspecte au un rol decisiv in a avea dinti permanent sanatosi, fara carii. Copilul trebuie sa faca cunostinta cu periuta de dinti inca de la varsta de sase luni.

Pana cand copilul va invata sa tina periuta in mana, parintii ar trebui sa se ocupe constiincios de igiena lui dentara. Importatnt: pana cand cel mic invata sa scuipe, nu trebuie folosita pasta de dinti cu fluor!

Curatati cu periuta specifica varstei lui toate suprafata dintilor, a limbi si obrajilor copilului. Nu salasati peste noapte copilului biberonul cu lichide dulci, aceasta fiind cea mai frecventa cauza a aparitiei cariei de biberon.

(continuarea articolului pe CautaDentist.ro)