2160 vizualizari

Ingrediente:

- un kilogram si jumatate sfecla rosie
- hrean (proaspat sau pasta de hrean)
- ulei, otet, sare dupa gust
Modul de preparare a salatei:
Sfecla se spala, apoi se pune la fiert in apa cu sare sau la cuptor.
Sfecla se pregateste mai repede fiarta in apa (in 1-2 ore) insa coapta la cuptor iese mult mai colorata si mai gustoasa.
Indiferent cum este gatita, se incearca sfecla cu furculita pentru a afla daca este fiarta. Daca furculita intra cu usurinta in sfecla, aceasta este gata.
Se curata sfecla de coaja, apoi se taie felii sau se da pe razatoarea mare.
Salata de sfecla rosie se obtine amestecand sfecla cu otet, sare, ulei si hrean ras sau pasta de hrean din comert.
Salata de sfecla rosie se poate pastra in borcane inchise, la frigider, chiar si 1 -2 saptamani.

- un kilogram si jumatate sfecla rosie
- hrean (proaspat sau pasta de hrean)
- ulei, otet, sare dupa gust
Modul de preparare a salatei:
Sfecla se spala, apoi se pune la fiert in apa cu sare sau la cuptor.
Sfecla se pregateste mai repede fiarta in apa (in 1-2 ore) insa coapta la cuptor iese mult mai colorata si mai gustoasa.
Indiferent cum este gatita, se incearca sfecla cu furculita pentru a afla daca este fiarta. Daca furculita intra cu usurinta in sfecla, aceasta este gata.
Se curata sfecla de coaja, apoi se taie felii sau se da pe razatoarea mare.
Salata de sfecla rosie se obtine amestecand sfecla cu otet, sare, ulei si hrean ras sau pasta de hrean din comert.
Salata de sfecla rosie se poate pastra in borcane inchise, la frigider, chiar si 1 -2 saptamani.