Rubeola la copii


5168 vizualizari
Rubeola la copii
Link-uri sponsorizate
Rubeola este de obicei o boala usoara. Rubeola este o afectiune virala, care are o incubatie de 2-3 saptamani. Este una dintre bolile contagioase ale copilariei.
Eruptia dureaza intre 1 si 5 zile, dupa care pot aparea dureri de articulatii, care tin pana la 14 zile.

Simptomele rubeolei:

Copii cu rubeola prezinta de obicei o eruptie pe piele, care incepe la nivelul fetei si coboara apoi in jos pe corp, si care se mentine 2-3 zile. Copii mai mari si adultii de obicei suferea de febra usoara, timp de 24 de ore, inflamatii ale ganglionilor de la nivelul gatului sau din spatele urechii, infectii respiratorii superioare, inainte de a prezenta o eruptie pe piele.
Alte simptome pot fi dureri de cap, pierderea poftei de mancare, o usoara conjunctivita, dureri la nivelul articulatiilor, poate curge nasul usor.

Tratamentul in cazul rubeolei la copii:

Nu exista un "leac" pentru rubeola, dar se recomanda odihna la pat, aportul de lichide, reducerea febrei.
Cel mult, in perioada cat are febra, se va da o alimentatie mai usoara ( ceaiuri, lapte, iaurt, pireuri de legume, fructe, paine, biscuit, macaroane ).
In toata aceasta perioada, copilul se poate sa doreasca mai multa atentie sau odihna decat de obicei. Altfel se va simti destul de bine incat sa-si continue activitatile obisnuite.