Rolul Scolii de Teatru Q-Feel in dezvoltarea armonioasa a copiilor


2757 vizualizari
Rolul Scolii de Teatru Q-Feel in dezvoltarea armonioasa a copiilor
Link-uri sponsorizate
Copii trec prin stadii asemanatoare de dezvoltare dar in ritmuri diferite. Ei invata prin joc, implicare activa, angajare si explorarea mediului inconjurator. Cu cat sunt mai expusi unei game bogate de oportunitati, cu atat isi dezvolta mai mult capacitatile si abilitatile. 

Teatrul este o excelenta cale de formare, deoarece se bazeaza pe joc, iar acesta contribuie in mod decisiv la dezvoltarea socio-emotionala a copiilor.

Scoala de Teatru Q-Feel organizeaza cursuri de teatru pentru copii de mai bine de 6 ani si tot de atunci, rezultatele n-au incetat sa apara. 

S-a demonstrat ca toti copii care au participat la cursuri au deprins (prin tehnici teatrale special concepute pentru ei) abilitati ce i-au ajutat in conturarea personalitatii.

In cadrul sedintelor de curs se pune accent pe curiozitate si interes, initiativa, concentrare si comunicare; unelte ce stau la baza dezvoltarii capacitatilor si aptitudinilor de invatare si exprimare.

De la o varsta frageda, copii sunt din ce in ce mai constienti de lumea exterioara, isi contureaza conceptul de sine si de aceea exercitiile si jocurile propuse, conduc la dezvoltarea:
- Abilitatilor de interactiune
- Comportamentului pro-social
- Controlului emotional
- Capacitatii de comunicare, intelegere si ascultare


Este recomandat ca orice copil sa participe la astfel de cursuri, deoarece este un mediu distractiv si antrenant in care jocul ii ajuta sa isi slefuiasca abilitati atat de necesare in dezvoltarea lor.

La Scoala de Teatru Q-Feel copiii pot participa gratuit la o prima sedinta de curs, iar astfel au ocazia sa descopere avantajele dezvoltarii prin teatru.