Roaderea unghiilor


13513 vizualizari
Roaderea unghiilor
Link-uri sponsorizate
Acest obicei prost cu roaderea unchiilor il intalnim cel mai des la copii. Dar totusi nu uitam ca sunt destui adulti cu acelasi obicei.
Fiecare dintre noi cred ca cel putin o data si-a ros unghiile fie copil sau adult. La cei mici roaderea unghiilor este un fel de a-si ocupa timpul in care nu au ce face dar nedezvatarea acestui lucru ajunge ca si cand va fi mare sa nu mai poata scapa de acest prost obicei.
Majoritatea persoanelo care isi rod timpul-sarcinii-">unghiile incep cu prima parte a unghiiei ajungand chiar si la rosul cuticulelor.
Una din cauzele rosului unghiilor in randul adultilor este pe baza de stres, pe sistem nervos, plictiseala, singuratate, anxietate etc.
De multe din cauza acestui obicei putem declansa si anumite probleme de sanatate cum ar fi inflamarea cuticulelor, mai mult atunci cand duceti mana la gura pentru roaderea unghiilor bacteriile si virusurile sunt raspandite la nivelul cavitatii bucale si aparitiei herpesului.
Daca totusi cel mic oricat de mult ati incercat sa-l faceti sa inteleaga ca nu e bine ce face si el tot continua puteti incerca sa aveti grija sa aiba mereu unghiile taiate si acoperitii unghiile cu un las tranparent sau chiar colorat cu un guct destul de neplacut.