Rivalitatea intre frati


2132 vizualizari
Rivalitatea intre frati
Link-uri sponsorizate
Relatiile intre frati sunt diferite, unii se impaca foarte bine inca de cand sunt mici iar alti nu reusesc sa se inteleaga toata viata.

De asemenea este posibil sa nu se inteleaga cand sunt mici si sa devina cei mai buni prieteni la maturitate. Parintii sunt cei in masura sa influenteze relatiile dintre frati.

De aceea este foarte important ca inainte de aparitia celui de-al doilea copil, fratiorul acestuia sa fie bine pregatit.

Copiii concureaza mai tot timpul intre ei, fie pentru mai multa atentie si afectiune, fie pentru lauda si recompense. De cele mai multe ori, aceste competitii au un rol negativ, atat asupra vietii copiilor, cat si asupra vietii familiei.

Dupa ce copii mai cresc, acorda-le fiecaruia in parte acelasi timp si acelasi tratament. In parc sau in concediu incearca sa nu faci echipa la jocuri doar cu unul dintre copii, pe motiv ca, celalalt nu se pricepe sau este prea mic. Incearca sa nu faci niciodata comparatie intre copii.

Acest lucru alimenteaza atat gelozia cat si rivalitatea. Este bine ca atunci cand apar dispute neinsemnate sa incerci sa stai departe si sa-i incurajezi sa se descurce singuri dar fara sa tolerezi agresivitatea, violenta si vocabularul vulgar. Daca cearta se inteteste si nu o poti rezolva, lasa-le un timp sa gaseasca o solutie.

Daca nu o vor gasi cel mai indicat este sa-i separi. Cea mai mare tristete este sa se joace singuri.
De asemenea, nu puteti cere mereu celor mari sa renunte in favoarea celor mici. Cei mici cresc cu gandul ca li se cuvine totul si vor fi niste rasfatati.