Refluxul gastroesofagian


1417 vizualizari
Refluxul gastroesofagian
Link-uri sponsorizate
Refluxul gastro-esofagian este o arsura a stomacului, care este cauzat de refluxul acizilor gastrici in esofag.
Cardia este sfincterul situat la limita dintre esofag si stomac, este de forma unui inel muscular care se comporta asemenea unei valve permitand in mod normal trecerea alimentelor si a lichidelor doar intr-un sens: de la esofag la stomac.
Refluxul gastro-esofagian apare cind sfincterul situat intre stomac si esofag este slabit sau cind o presiune suplimentara in stomac respinge acidul gastric si hrana in sfincter.

Simptome:

Durerile cauzate de arsurile de stomac pot fi atit de intense incit ne putem gindi citeodata la o criza cardiaca.
Cicatricele lasate pe esofag de inflamatii constante ingusteaza canalul esofagian, ceea ce provoaca stenoza.
Regurgitatia acida reprezinta un simptom prin care continutul lichid al stomacului poate ajunge pana in cavitatea bucala.

Tratament:

Tratamentul medical are ca scop principal neutralizarea continutului acid al stomacului care irita esofagul. Antiacizii sint eficienti in tratarea simptomelor usoare, dar nu sint suficienti pentru a inlatura simptomele mai grave.
Chirurgia este necesara unui numar mic de persoane care sufera de refluxul gastro-esofagian, refractare la modificarile modului de viata si la medicamente. Interventia chirurgicala are ca scop marirea presiunii in partea inferioara a esofagului.
Medicamente antiacide si antisecretorii- se folosesc pentru a diminua puterea agresiva a continutului refluat.