Recuperarea dupa cezariana


6356 vizualizari
Recuperarea dupa cezariana
Link-uri sponsorizate
Uneori o femeie, din diverse motive nu poate naste normal i se recomanda cezariana. O astfel de nastere presupune o intervenite chirurgicala care necesita mai mult timp de recuperare decat in cazul nasterii normale.
In cazul nasterii prin cezariana gravida va trebui anesteziata iar recuperarea dureaza cateva zile. O data trecut efectul anesteziei, vei incepe sa simti durerea taieturii, incep sa apara ametelile si chiar sa ai senzatii de voma.
Ai putea experimenta chiar si o senzatie de manncarimi pe tot corpul, acestea apar mai ales daca ti sa administrat anestezia spinala.
Dupa ce va trece efectul anesteziei incearca sa te ridici din pat chiar daca te mai simti putin ametita, acest lucru va ajuta la circulatie si va scade riscul formarii de cheacuri de sange.
Sunt incurajate plimbarile scurte. Cu cat te vei mobiliza mai repede, cu atat mai scurta va fi sederea ta in spital.
Incearca sa eviti eforturile fizice intense timp de 3 luni de la nastere.

Alaptarea

Este posibil ca lactatia sa porneasca putin mai greu in cazul nasterii prin cezariana. Proaspata mamica nu are voie sa faca efort, iar bebelusul va fi alaptat stand culcata pe o parte.

Ingrijirea ranii

In primele zile schimabarea pansamentului este obligatorie, in lipsa schimbarii rana se poate infecta si poate duce la probleme grave.