Pruritul de sarcina sau pruritul gestational


5638 vizualizari
Pruritul de sarcina sau pruritul gestational
Link-uri sponsorizate

Pruritul de sarcina, cunoscut in termeni medical si ca prurit gestational, reprezinta o afectiune la nivelul pielii manifestata prin aparitia unor bubite rosii ce creeaza o puternica senzatie de mancarime si de disconfort general.

Se pare ca pruritul de sarcina apare in special in cel de-al treilea trimestru de sarcina, si dispare curand dupa nastere. Bolile de piele ale mamei, precum psoriazis, ihtioza si altele asemanatoare asociate cu o piele preponderent uscata favorizeaza aparitia si dezvoltarea pruritului gestational. Este adesea intalnit in cazul in care este vorba de prima sarcina pentru viitoarea mamica.

In general acest prurit de sarcina apare intr-o forma destul de usoara care nu pune in pericol fatul. Cu toate acestea, daca observati o acumulare de lichid la nivelul bubitelor de pe piele sau simtiti nevoia de a va scarpina in mod excesiv, este absolut obligatorie o vizita la medicul dumneavoastra ginecolog pentru a analiza situatia.

Pentru pruritul de sarcina tratamentul este unul de moment, in sensul ca nu poate provoca disparitia bubitelor ci doar ameliorarea senzatiei de mancarime. Se recomanda, de obicei, mixtura mentolata care sa fie aplicata pe toate portiunile afectate de pruritul de sarcina si calciu efervescent.


ATENTIE! Nu luati nici un fel de medicament ori mixtura mentolata , daca aveti prurit gestational, fara acordul medicului dumneavoastra ginecolog! Faceti intai o vizita la medic pentru evaluarea sarcinii si a starii dumneavoastra de sanatate si medicul ginecolog va va recomanda un tratament pentru pruritul de sarcina.