Probleme stomatologice in primul trimestru de sarcina


2295 vizualizari
Probleme stomatologice in primul trimestru de sarcina
Link-uri sponsorizate
Chiar daca esti pe cale sa devii mamica nu trebuie sa raresti vizitele la cabinetul stomatologic, din contra trebuie sa te duci cat mai des.
Medicul iti va explica ce ai de facut pentru a-ti ingriji cat mai bine dintii, evitand astfel eventualele neplaceri.

In primul trimestru de sarcina, spalatul pe dinti poate deveni o problema pentru ca unele gravidute nu suporta gustul si mirosul pastei de dinti sau al apei de gura. In asemenea situatii trebuie cautata o pasta de dinti fara miros si gust, astfel incat mamica sa nu isi neglijeze periajul zilnic.

O alta problema des intalnita in timpul sarcinii este inflamatia gingiilor. Gingivita apare din cauza bacteriilor care se formeaza intre dinti si gingie.
La gravide este mult mai ridicat riscul, pentru ca nivelul mare de estrogen si progesteron mareste fluxul sangelui in intregul corp, inclusiv in gingii.

Speriate de sangerarile gingivale multe dintre gravidute renunta la perierea dintilor.
Astfel, resturile de mancare se aduna intre dintii, placa se acumuleaza pe suprafata lor si, incet, incet apar cariile.
Este recomandat ca  periajul dintilor  sa se faca de doua ori pe zi (nu mai mult, pentru ca periajul excesiv faca rau gingiilor) si folosirea atei dentare pentru a scoate ultimele resturi de mancare.

Ce trebuie totusi sa evite o viitoare mamica? Radiografiile dentare trebuiesc evitate in special in primul trimestru al sarcinii cand riscul de aparitie a malformatiilor este mai mare.