Primul record la citit simultan stabilit la Citim in iarba


1437 vizualizari
Primul record la citit simultan stabilit la Citim in iarba
Link-uri sponsorizate
Iubitorii de lectura au stabilit in weekend primul record romanesc la citit simultan. In timpul evenimentului Citim in iarba, in acelasi moment si pe aceeasi pajiste din Parcul Herastrau, la Roaba de Cultura, s-au aflat peste 250 de persoane. Pe parcursul intregii zile peste 1,000 de participanti au trecut pe pajistea de la Citim in iarba pentru citit in aer liber, schimb de carti, ateliere si piese de teatru.

De fapt, tot evenimentul a fost o invitatie la lectura in aer liber. E un record care va fi usor doborat pe o vreme mai racoroasa, la editia din toamna.  Ceea ce ne-a bucurat cel mai tare a fost numarul copiilor interesati de citit, mai mult de jumatate dintre participanti fiind de varsta scolara. Acesta e si scopul nostru. spune Laura Ivancioiu, PR Director la DECI SE POATE, organizatorul evenimentului.

La initiativa Orange Romania, copiii au participat la ateliere organizate de Salvati Copiii pentru informarea cu privire la siguranta pe internet si la utilizarea noilor tehnologii. La final, Orange a organizat un concurs si a oferit ca premiu o tableta.

Pe tot parcursul zilei au avut loc scurte sesiuni de treasure hunting organizate de catre Banca Romaneasca, in cadrul carora cei mici au putut cumpara anumite produse folosind bancnotele simbolice (BRON) descoperite pe pajiste. In plus, intreg perimetrul a fost jalonat de pancarte cu informatii accesibile copiilor despre domeniul financiar. 

Concursurile de citit-viteza in perechi parinte-copil au fost arbitrate de Zana Norilor, dupa care Zana a moderat Jocul Norilor, un joc de carti in care fiecare carte reprezinta o emotie. Bookblog.ro a asigurat schimbul de carti, editura Litera a adus o biblioteca in aer liber, iar scriitoarea Camelia Cavadia s-a intalnit cu cititorii.

Punctul forte al zilei a fost stabilirea, la ora 17.00, a primului record de citit simultan, in cadrul unui moment asigurat de UNIQA. Evenimentul s-a incheiat cu un spectacol al Teatrului Zurli.

Roaba de cultura este un proiect al Asociatiei Green Revolution si, incepand din 2011, a reusit sa atraga publicul bucurestean catre o alternativa de petrecere a timpului liber. Spatiul verde din Herastrau, pajistea de langa zona Pescarus, a devenit un nod cultural pentru trecatori, publicul cunoscator si publicul larg, peste 400.000 de persoane adunandu-se in spatiul verde al Roabei de cultura in ultimii ani.

Citim in iarba este un eveniment creat, organizat si iubit de agentia de PR DECI SE POATE. Pe 13 iunie 2015 a avut loc a patra editie a acestui eveniment. Urmatoarea editie are loc in toamna 2015 http://www.decisepoate.ro

Sponsori: Orange, Banca Romaneasca, UNIQA Asigurari.

Parteneri: Europa FM, La Roche-Posay, Litera, Tedi, zananorilor.ro, Zurli, bookblog.ro