Premiera: MedLife Eva lanseaza la Brasov prima unitate de nastere naturala acreditata conform normelor internationale


2928 vizualizari
Premiera: MedLife Eva lanseaza la Brasov prima unitate de nastere naturala acreditata conform normelor internationale
Link-uri sponsorizate
Premiera: MedLife Eva lanseaza la Brasov prima unitate de nastere naturala acreditata conform normelor internationale


In Romania 35% din nasteri sunt prin cezariana fata de media europeana de 20%. MedLife Eva este proiectul pilot, parte a programului international IMBCO, care isi propune sa reduca procentul nasterilor cezariene la 10% in urmatorii ani.


Bucuresti, 24 aprilie 2012: Maternitatea MedLife Eva, parte a Sistemului Medical MedLife, cel mai mare operator privat de pe piata serviciilor medicale din Romania, lanseaza astazi prima unitate de nastere naturala din Romania conform normelor organizatiei internationale IMBCO (International MotherBaby ChildBirth Organization). Astfel, MedLife Eva devine prima maternitate din Romania acreditata ca Spital Prieten al Nasterii, programul de acreditare fiind coordonat de Asociatia Mame pentru Mame.

Noua unitate de nastere naturala include sala de nasteri normala si in mediul acvatic, precum si rezerve dotate cu dispozitive speciale care permit mamicilor sa nasca in pozitii cat mai confortabile, reducand la minim durerea si disconfortul. De asemenea, unitatea de nasteri va pune la dispozitie o serie de servicii, unice in Romania, care vor imbunatati semnificativ experienta nasterii. Astfel, viitoarele mamici vor avea la dispozitie consultant in alaptare acreditat ILCA, expert maternolog, psiholog cu competenta in terapia cuplului, posibilitatea de a naste cu Doula (persoana specializata care cunoaste gravida si ofera sprijin fizic, sufletesc si spiritual in timpul sarcinii, nasterii si in primele saptamani dupa nastere, dar care nu se implica medical), cursuri Lamaze, cursuri de Hypnobirthing (metoda de control a durerii), educatie prenatala si cursuri de ingrijire a perineului.

Aditional, maternitatea MedLife Eva aduce ca noutate implementarea si asumarea Planului de Nastere. Acesta reprezinta un document cu valoare de contract, prin care viitoarele mamici isi exprima in scris optiunile in ceea ce priveste modul in care se va desfasura nasterea chiar de la inceperea travaliului si pana la taierea cordonului ombilical, in cazul in care totul decurge normal si nu apar complicatii. De asemenea, planul de nastere este considerat un instrument de comunicare prevazut in circuitul de activitate al unui Spital Prieten al Nasterii, fiind respectat de intregul personal medical.

Sunt foarte fericit ca am reusit sa implementam acest proiect pilot, la cererea unui numar mare de mamici, de la care am tot auzit in ultimii ani faptul ca isi doresc sa poata avea o astfel de alternativa, care nu exista la noi in tara pana acum. Noi nu reinventam roata ci punem accent pe faptul ca nasterea este un proces fiziologic normal, nu o boala. Am pus la punct un pachet complet de servicii medicale care au in centru binomul mama-bebelus si ajuta viitoarele mamici sa aiba parte de o nastere sanatoasa si o experienta pozitiva, fara interventii medicale de rutina aplicate in exces, a declarat dr. Aurel Ionel, directorul maternitatii MedLife Eva.

Realitatea din Romania in ceea ce priveste modul in care se naste, este din pacate una dura. In cadrul asociatiei pe care o conduc iau contact zilnic cu zeci de femei care imi spun ca experienta nasterii este inca una traumatizanta in maternitatile din tara noastra. Acreditarea pe care o acordam astazi maternitatii MedLife Eva este o premiera si reprezinta garantia faptului ca nasterile se vor desfasura conform modelului IMBCO de ingrijire a binomului mama-bebelus care promoveaza sanatatea si confortul tuturor femeilor si bebelusilor in timpul sarcinii, nasterii si alaptarii, stabilind astfel un standard de top al excelentei in domeniul ingrijirilor maternale, a declarat Ana Maita, Presedinte al Asociatiei Mame pentru Mame.

In Romania 39% din nasteri sunt provocate (travaliul nefiind lasat sa decurga normal) desi acest lucru nu este necesar - fata de Franta 22%, Marea Britanie 20%. Obiectivul organizatiei IMBCO este sa se ajunga la un procent de maxim 10% (provocarea nasterii aplicandu-se doar in situatiile in care medical se impune aceasta masura pentru a nu fi puse in pericol viata gravidei sau a bebelusului).

De asemenea, in Romania in peste 60% din cazuri se face epiziotomie (incizie chirurgicala la nivelul perineului realizata de medic inainte de nastere pentru a largi zona si a face loc fatului) la nastere fata de Franta 26,8%. Obiectivul IMBCO este un procent sub 20%. De aceea, in cadrul programelor pe care maternitatea MedLife Eva le ofera, gravidele vor invata tehnici de ingrijire si educare a perineului, in asa fel incat sa ajunga sa nasca natural, cu perineul intact.

Un studiu realizat de Asociatia Mame pentru Mame la inceputul acestei luni arata ca principalele motive pentru care mamicile din Romania NU aleg sa nasca pe cale naturala sunt: teama de durere si complicatii; lipsa informatiilor corecte privind felul in care decurge o nastere naturala informarea insuficienta si/sau gresita in ceea ce priveste nasterea pe cale naturala vs. cezariana (cezariana nu mai este perceputa ca o interventie de urgenta, ci ca o alternativa fireasca la nasterea naturala); comoditatea mamicilor.

Conform normelor organizatiei internationale IMBCO, mama si bebelusul constituie o unitate integrala in timpul sarcinii, a nasterii si a perioadei de nou-nascut. Astfel, aceasta unitate va functiona dupa normele precizate de IMBCO, bazate pe procesul fiziologic normal al sarcinii, nasterii si alaptarii, in asa fel incat femeile sa poata naste asa cum isi doresc, intr-un context in care sa se simta ingrijite si in siguranta si unde starea emotionala, nevoia de spatiu privat si optiunile personale ale acestora sa fie respectate.Despre maternitatea MedLife Eva:

MedLife Eva este prima maternitate privata din Romania si totodata cea mai mare din zona de Centru si Vest a tarii. Aceasta dispune de ambulatoriu de specialitate si ambulatoriu de zi, 3 sali de nastere, adaptate tipului de nastere (naturala, prin cezariana si in mediul acvatic); sectie de neonatologie dotata cu incubatoare stationare, incubator de transport, sistem de monitorizare cardio-respiratorie continua; bloc operator cu 2 sali de operatie, departament de anestezie si terapie intensiva, departament de pediatrie, precum si 16 rezerve a cate unu si doua paturi.

Eva a fost integrata in Sistemul Medical MedLife la sfarsitul anului 2011, fiind achizitionata in proportie de 100%. La ora actuala MedLife detine o retea de 3 maternitati in Bucuresti, Brasov si Arad, avand un numar total de aproximativ 10.000 nasteri.

Informatii despre conceptul Spital Prieten al Nasterii se regasesc pe www.spitalprietenalnasterii.ro.Despre MedLife:

MedLife activeaza pe piata din Romania din 1996, fiind cel mai mare operator privat de servicii medicale de pe piata locala.

Compania acopera toate zonele de activitate medicala: ambulatoriu, spitale, maternitati, laboratoare, farmacii, acestea din urma constituind Sistemul Medical MedLife.

In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea in 9 Hyperclinici din Bucuresti, Timisoara, Brasov si Arad; 8 laboratoare proprii de analize; 6 spitale in Bucuresti, Brasov si Arad, dintre care un spital de Pediatrie, unul de Ortopedie si unul de Obstetrica-Ginecolgie; 3 maternitati in Bucuresti si in tara, 28 de centre medicale generaliste in Bucuresti si in tara, 8 centre de excelenta cu specializare unica, 6 farmacii proprii reunite sub reteaua PharmaLife, si in colaborare cu 135 clinici medicale partenere din toata tara.

Conform studiului international realizat de Readers Digest, MedLife este pentru al treilea an consecutiv cel mai de incredere brand in randul romanilor la categoria Clinica Privata, iar in ultimii patru ani, studiile de piata IMAS derulate la nivel national plaseaza constant MedLife drept brandul cu cea mai mare notorietate pe toate segmentele: spital privat, clinica-centru medical, laborator medical. De asemenea, MedLife a castigat anul acesta premiul Superbrands la categoria Clinici private.


Articole asemanatoare

Cele mai noi articole

Cele mai citite