Postmaturitatea


1951 vizualizari
Postmaturitatea
Link-uri sponsorizate
Prezinta sindrom de postmaturitate orice fat provenit dintr-o sarcina ce depaseste 42 de saptamani calculate din prima zi a ultimei menstruatii.
Cu cat se prelungeste durata sarcinii, cu atat creste riscul malnutritiei intrauterine.
Trebuie sa stii ca un copil cu postmaturitate poate fi la fel de normal ca unul nascut la termen. Pot fi insa si situatii in care apar complicatii in timpul sarcinii sau dupa nastere.
Prognosticul fetal este marcat de cresterea morbiditatii si mortalitatii perinatale comparativ cu sracinile la termen. Modificarile degenerative placentare afecteaza schimburile feto-materne si compromit oxigenarea si nutritia fetala determinand hipoglicemie, hipocalcemie. Prognosticul fetal este influentat si de posibilitatea existentei malformatiilor, prezentatiile patologice, fracturi de clavicula.
Cel mic poate prezenta la nastere pielea alba, uscata, fisurata, cutata, cu tesut adipos slab reprezentat si privire vioaie. Meconiul reprezinta o substanta de culoare verde-neagra, ce intra in alcatuirea lichidului amniotic. Fatul cu sindrom de postmaturitate poate inghiti din acest lichid, iar la nastere va prezenta pe tegument pete de meconiu.