Palpitatiile inimii la copii


2616 vizualizari
Palpitatiile inimii la copii
Link-uri sponsorizate
Palpitatiile reprezinta constientizarea batailor cardiace care devin neregulate si mai intense decat in mod obisnuit. La copii, senzatiile de acest tip pot fi inofensive, fara sa indice o afectiune nedepistata la inima.
Unele persoane care nu sufera de afectiuni cardiace pot avea astfel de batai premature fara sa isi dea seama, in timp ce altele resimt acest fenomen in mod constient. Bataile premature pot fi accentuate si de anumiti stimuli externi cum ar fi consumul de cofeina sau stresul. Uneori contractiile premature sunt asociate cu prolapsul de valva mitrala.
Bataile premature nu sunt periculoase si sunt un fenomen des intalnit. Totusi, exista cateva situatii in care aceste batai necesita cateva investigatii suplimentare. Daca bataile sunt asociate cu alte simptome, precum lesinul, atunci fenomenul trebuie investigat in detaliu, pentru ca in acest caz bataile premature interfereaza cu pomparea sangelui catre restul organismului si, prin urmare, si catre creier, cauzand lesinul si amenintand viata copilului.
Palpitatiile sinusale si supraventriculare nu necesita tratament, insa o dieta mai sanatoasa si un program de somn organizat se impun si in acest caz.