Noua lege a pensiilor prevede ca femeile cu trei sau mai multi copii sa se poata pensiona cu sase ani mai devreme


1635 vizualizari
Noua lege a pensiilor prevede ca femeile cu trei sau mai multi copii sa se poata pensiona cu sase ani mai devreme
Link-uri sponsorizate
Se pare ca noua lege a pensiilor va avea printre prevederi ca femeile care au trei sau mai multi copii sa se poata pensiona cu sase ani mai devreme. Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a facut anuntul pe 22 august 2017, in cadrul unei emisiuni de la Antena 3.
 
Textul final va fi dezbatut in interiorul coalitiei. Va fi trimis Parlamentului pentru aprobare prin luna octombrie 2017.

"Un principiu pe care il avem in programul de guvernare este acela ca femeile care au mai mult de trei copii trebuie sa aiba varsta redusa de pensionare cu sase ani. Va spun ca am intalnit foarte multe persoane in aceasta perioada care ma intrebau, OK, de cand se aplica? 
Adica, se aplica pentru mamele care au deja trei copii sau pe viitor, dar sunteti siguri ca nu va veni cineva care sa modifice legislatia, pentru ca eu am doi copii si ma gandesc sa mai fac un copil tocmai ca sa beneficiez de aceasta prevedere", a anuntat ministrul Lia Olguta Vasilescu.

Aceste prevederi din cadrul noii legi a pensiilor vor fi dezbatute cu organizatiile de pensionari dar si cu alte categorii ce sunt interesate de continutul si efectele acestei legi.

Intrebarea pe care mi-o pun si eu, ca mama, este daca se merita in aceasta tara sa faci 3-4 copii doar pentru a iesi la pensie cu 6 ani mai devreme, cu o pensie mult prea mica pentru preturile din Romania ?