Centrul Educational pentru Copii si Parinti Iulia Pantazi


2633 vizualizari
Centrul Educational pentru Copii si Parinti Iulia Pantazi
Link-uri sponsorizate
Centrul Educational pentru Copii si Parinti fondat de Iulia Pantazi are la baza un concept inovativ si ofera o paleta foarte larga de servicii pentru educatia si dezvoltarea armonioasa a copilului. (atat cel sanatos cat si cel cu dizabilitati) – www.centru-iuliapantazi.info

Pornind de la experienta acumulata in activitatea cu copiii cu dizabilitati, Centrul Educational pentru Copii si Parinti isi extinde serviciile, dezvoltand produse si pentru copiii sanatosi. Astfel contribuim la dezvoltarea atitudinii, limbajului si comportamentului individual atat in grupuri restranse cat si in medii sociale complexe. Centrul isi propune sa devina o solutie viabila pentru toti copiii cu varste intre 0-7 ani si parintii acestora.

Primii 7 ani sunt cei mai importanti in definirea personalitatii viitoare .  Este perioada in care se pun bazele dezvoltatii individuale si in care se formeaza 85% din inteligenta omului. Vorbim despre inteligenta emotionala, atitudine, comportament, bune maniere, managementul conflictelor astfel incat sa nu existe traume sau psihoze care sa le afecteze viata de adult.
In ceea ce priveste serviciile dedicate copiilor sanatosi, am gandit pentru segmentul 3-7 ani cursurile “Clasa Einstein”, iar pentru cei de la 7-10 ani un After School.

Clasa Einstein are in vedere programe educative, amuzante si interactive, fiind create cu scopul de a atinge urmatoarele obiective: autocunoasterea, dezvoltarea, atentiei, a capacitatii de concentrare, construirea increderii in sine, gestionarea conflictelor emotionale, comportament si atitudine, lectii despre scoala vietii, construirea unei perceptii positive asupra propriei imagini, stimularea interesului pentru studiu si motivatia personala, creativitate si imaginatie. Desi pot fi urmate si module individuale, recomandam parcurgerea intregului program pe o perioada de un an de zile. Programul este circular, in orice moment copilul poate intra in Clasa Einstein, neexistand o interdependenta intre module.

Pe partea de psihologie clinica oferim:
- consiliere si terapie cognitiv comportamentala
- terapie ludica la copilul cu dezvoltare normal
Pentru copiii cu dizabilitate, in functie de gradul de deficient, oferim servicii  de logopedie,  recuperare neuropsihomotorie la copilul cu tulburari in dezvoltare, tulburari in spectru autist, retard psihic, intarziere in dezvoltare, ADHD, sindroame genetice si alte comorbiditati.

Ca metode de lucru folosim:
Terapia ABA (Analiza Comportamentala Aplicata – Programul Lovaas)
PECS (Sistemul de Comunicare prin intermediul Pictogramelor)
TEACCH (Tratamentul si Educatia Copiilor cu Autism si Handicapuri de Comunicare Asociate)

Deoarece si parintii sunt foarte importanti in procesul de educare al copilului, Centrul Educational pentru Copii si Parinti pune la dispozitie servicii de consiliere in relatia cu copilul.
•    seminarii online care sa vina in intampinarea parintilor foarte ocupati ce nu au timp sa se deplaseze la Centru,
•    ateliere de parenting in care ne vom intalni in offline pentru discutii deschise.
Tot in acest an, in cadrul Centrului va fi lansata prima Scoala de Bone din Romania, autorizata de MECT si MMSSF. Scoala este structurata pe 4 axe principale:
•    Axa medicala: acordarea primului ajutor in caz de raceala, accident, inec/regurgitare, diversificarea alimentatiei, reactii in situatii limita
•    Axa comportamentala: tehnici de parenting in relatia bona-copil
•    Axa educationala: activitatile pe care bona le poate desfasura alaturi de copil
•    Cosilierea si relatia cu familia: deontologie profesionala, etica comportamentala

Pe viitor, Centrul vizeaza desfasurarea unor traininguri pentru educatorii si invatatorii privind pregatirea tehnica din punct de vedere pedagogic in relatia cu copilul. 
Parteneri campanie: www.copilul.ro, www.nou-nascuti.ro, www.ghidul-parintilor.ro, www.utilecopii.ro, www.prichindelulmeu.ro, www.suntparinte.ro, www.copiisimamici.ro, www.gradinite.com, www.eumama.ro