Mofturile la masa


3155 vizualizari
Mofturile la masa
Link-uri sponsorizate
Daca micutul se arata nazuros atunci cand vine vorba de mancare, nu este cazul sa disperati.
Niciodata nu schimbati meniul doar ca sa-i faceti pe plac, puteti schimba doar modul in care serviti mancarea.
Nu il grabi la masa, unii copii mananca incet, iar daca ii grabesti isi pierd pofta de mancare.
Nu-i lua din fata o mancare pe care a refuzat-o ca s-o inlocuiesti cu alta. Copilul va profita de acest lucru. E bine sa-i dai mancaruri pe care stii ca le va manca deoarece trebuie sa fii constienta ca va avea anumite preferinte in ce priveste mancarea.
Nu-i da desertul ca recompensa pentru ca a mancat felul principal, deoarece prin acest lucru vei face desertul mancarea preferata in detrimentul primului fel.
Lasati copilul sa va ajute la pregatirea mesei sau la cumparaturi. Incercati sa implicati copilul in alegerea si gatirea alimentelor. In acest mod cresteti sansele ca cel mic sa manance ceea ce el singur a ales.
Reduceti lichidele in timpul mesei. Sucurile acidulate, pe langa faptul ca nu au valoare nutritiva, produc deshidratare. In plus, copilul care bea multa apa sau suc inainte de masa va avea butrica plina si va refuza sa manance.
In plus, parintii nu trebuie sa il pedepseasca in nici un fel pe micut, chiar daca problema persista, ci trebuie sa incerce sa gaseasca solutii care sa dea rezultate.