Mirosul corpului


2506 vizualizari
Mirosul corpului
Link-uri sponsorizate
Mirosurile corpului, care sunt diferite de mirosul, usor de recunoscut, de transpiratie, pot semnala afectiuni sistemice. De exemplu, un miros de acetona poate indica un diabet, un miros de amoniac poate fi un semn de boala hepatica.
Multe neplaceri cauzate de mirosul corpului pot fi datorate unei intense activitati bacteriale a glandelor sudoripare ale pielii. Acest lucru face ca aceia care transpira excesiv sa fie cei mai afectati.
Pentru aceasta este bine sa se apeleze la tehnicile de relaxare care, imbinate cu o dieta corespunzatoare, dau rezultate bune.
Eficienta procesului de detoxifiere a corpului este influentata de elementele nutritive consumate. Spre exemplu, specialistii au observat ca persoanele care sufera de pe urma mirosului neplacut degajat de corpul lor prezinta un deficit de zinc. Desigur, nu este cazul sa apelati la medicamente care suplimenteaza lipsa acestui element fara sa consultati in prealabil un medic.
Oricine sufera din cauza mirosului neplacut al corpului de orice tip ar trebui sa-si suplimenteze zilnic aportul de lactobacillus acidophilus si bifidobacteria pentru cresterea calitatii florei intestinale. Pentru detoxifiere este bine ca o zi pe saptamina sa consumati numai suc de fructe, ceaiuri sau doar fructe, cerind in prealabil sfatul unui medic. Spre exemplu, aceasta cura nu se recomanda celor care urmeaza un tratament, diabeticilor sau persoanelor cu probleme de alimentatie decit sub stricta supraveghere a unui personal calificat. O dieta echilibrata este recomandata pentru cei care au probleme cu mirosul emanat de corpul lor.