Medicamentele administrate in timpul sarcinii


2992 vizualizari
Medicamentele administrate in timpul sarcinii
Link-uri sponsorizate
In timp ce unele medicamente sunt admise in timpul sarcinii, pentru altele nu se cunosc inca afectele asupra fatului.
Tocmai de aceea este foarte important sa fim atenti la medicamentele care se administreaza pe parcursul sarcinii, mai ales in primul trimestru de sarcina.
Efectul unui medicament asupra fatului depinde de tipul medicamentului,de cantitatea pe care o ia mama, de durata tratamentului si de etapasarcinii. Intr-adevar, este posibil ca efectele nefaste ale medicamentelorsa nu apara dect dupa luni sau ani de la nasterea copilului.

Diazepamul - administrarea acestuia in primul trimestru de sarcina sporeste riscurile aparitiei defectelor din nastere. Pe de alta parte, utilizarea cronica a diazepamului in timpul sarcinii poate da dependenta fizica si simptome de sevraj nou-nascutului.

Aspirina - cel mai mare risc apare in cursul celui de-al III-lea trimestru de sarcina: utilizarea cronica, in doze mari, poate prelungi durata sarcinii, imbolnavirea sau chiar decesul fatului.

Streptomicina - in cursul sarcinii provoaca surditatea copilului.

Metronidazolul - administrarea lui pentru tratarea infectiilor mai putin grave la femeile insarcinate este periculoasa, mai ales in primul trimestru de sarcina.

Tetraciclina si doxicilina - administrate sistematic in a II-a jumatate a perioadei de sarcina, provoaca decolorarea dintilor, impiedica formarea smaltului si incetinesc cresterea oaselor fatului.

Multe femei insarcinate sunt de parere ca produsele naturale folosite pentru calmarea cefaleei, senzatiei de greata si a altor simptome legate de sarcina, sunt permise, insa foarte multe dintre acestea nu au fost testate nici macar pe femei neinsarcinate, cu atat mai putin pe cele insarcinate. De aceea este foarte important sa ne adresam medicului specialist inainte de administrarea acestor produse. Acesta va recomanda un produs numai in conditiile in care este sigur si eficient.