Maternitatea MedLife Eva din Brasov introduce Departamentul de Consiliere in Alaptare


2218 vizualizari
Maternitatea MedLife Eva din Brasov introduce Departamentul de Consiliere in Alaptare
Link-uri sponsorizate
Maternitatea MedLife Eva din Brasov, parte a Sistemului Medical MedLife, introduce noi servicii medicale prin infiintarea Departamentului de Consiliere in Alaptare. O echipa de specialisti coordonata de Mihaela Drilea, consilier in alaptare acreditat IBLCE (Comitetul International al Examinatorilor Consultantilor de Lactatie) va fi la dispozitia mamicilor pentru prevenirea si rezolvarea problemelor legate de alaptare.

In cadrul noului departament se vor efectua consultatii si se va face initierea femeilor aflate in perioada pre si post natala, in tehnici corecte de alaptare. Specialistii vor ajuta mamele sa initieze si sa stabilizeze lactatia si sa o mentina apoi pe termen lung. Ca perspectiva, se doreste extinderea departamentului prin introducerea de servicii de consultanta la domiciliu.

Pe langa informatiile teoretice, consultantii in alaptare vin in intampinarea nevoilor mamelor prin sprijin practic in rezolvarea unor situatii dificile cum ar fi: blocarea canalelor, angorjarea fiziologica a sanilor (denumita popular si furia laptelui), corectarea atasarii defectuoase a bebelusului la san, prevenirea si tratarea fisurilor mamare ce pot aparea in alaptare, prevenirea si tratarea mastitei, identificarea personalizata a modalitatilor de crestere a secretiei de lapte.

Rolul consultantului in alaptare este determinant pentru ca mama si bebelusul sa aiba un start bun in alimentatia naturala si sa se bucure amandoi de beneficiile fizice si emotionale ale acestui proces. De asemenea,  noi oferim si suport psihologic pentru a creste increderea mamicilor care, frecvent dupa nastere, se pot confrunta cu senzatia ca nu sunt capabile sa alapteze, ca laptele lor nu este suficient cantitativ sau calitativ pentru bebelusul lor, a declarat Mihaela Drilea, coordonatoarea Departamentului de Consiliere in Alaptare MedLife Eva, consultant acreditat IBLCE.

Laptele de mama este principala sursa de hrana pentru sugar si unica din punct de vedere nutritiv si calitativ. Acesta asigura copilului un sistem imunitar solid si o dezvoltare optima.

Statisticile arata ca 98% dintre femei pot alapta pe termen lung daca au informatii corecte si daca sunt sprijinite de familie, comunitate si personalul medical. Conform unui studiu realizat in 2011 de UNICEF, in Romania sunt alaptati doar 12,6% dintre copii.


Despre maternitatea MedLife Eva:

MedLife Eva este prima maternitate privata din Romania si totodata cea mai mare din zona de Centru si Vest a tarii. Aceasta dispune de ambulatoriu de specialitate, 3 sali de nastere, adaptate tipului de nastere (naturala, prin cezariana si in mediul acvatic); sectie de neonatologie dotata cu incubatoare stationare, incubator de transport, sistem de monitorizare cardio-respiratorie continua; bloc operator cu 2 sali de operatie, departament de anestezie si terapie intensiva, departament de pediatrie, precum si 16 rezerve a cate unu si doua paturi.

Eva a fost integrata in Sistemul Medical MedLife la sfarsitul anului 2011, fiind achizitionata in proportie de 100%. La ora actuala MedLife detine o retea de 3 maternitati in Bucuresti, Brasov si Arad, avand un numar total de aproximativ 10.000 nasteri.


Despre MedLife:

MedLife activeaza pe piata din Romania din 1996, fiind cel mai mare operator privat de servicii medicale de pe piata locala.

Compania acopera toate zonele de activitate medicala: ambulatoriu, spitale, maternitati, laboratoare, farmacii, acestea din urma constituind Sistemul Medical MedLife.

In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea in 9 Hyperclinici din Bucuresti, Timisoara, Brasov si Arad; 8 laboratoare proprii de analize; 6 spitale in Bucuresti, Brasov si Arad, dintre care un spital de Pediatrie, unul de Ortopedie si unul de Obstetrica-Ginecolgie; 3 maternitati in Bucuresti si in tara, 28 de centre medicale generaliste in Bucuresti si in tara, 9 centre de excelenta cu specializare unica, 6 farmacii proprii reunite sub reteaua PharmaLife, si in colaborare cu 135 clinici medicale partenere din toata tara.

Conform studiului international realizat de Readers Digest, MedLife este pentru al treilea an consecutiv cel mai de incredere brand in randul romanilor la categoria Clinica Privata, iar in ultimii patru ani, studiile de piata IMAS derulate la nivel national plaseaza constant MedLife drept brandul cu cea mai mare notorietate pe toate segmentele: spital privat, clinica-centru medical, laborator medical. De asemenea, MedLife a castigat anul acesta premiul Superbrands la categoria Clinici private.