Masurarea temperaturii copilului


4847 vizualizari
Masurarea temperaturii copilului
Link-uri sponsorizate
Cei mai multi dintre parinti intra in panica atunci cand copii lor au febra, iar de multe ori se grabesc sa-si ajute copii prin metode total nepotrivite.

Foarte multe din afectiunile de care poate suferi un copil au ca simptom temperatura crescuta, ca reactie a organismului la boala. De aceea, este indicat ca febra sa fie urmarita cu atentie prin masurarea temperaturii corpului, iar in functie de valori, sa se ia masurile potrivite.

Verificarea temperaturii se face de obicei dimineata, insa se poate efectua ori de cate ori parintele are o suspiciune privind starea de sanatate a copilului.

Ca si in cazul unui adult, temperatura normala a corpului unui copil etse in medie de 36,5- 37 grade C. In momentul in care aceste valori sunt depasite cu 1-2 grade se poate vorbi deja despre temperatura.
Iti poti da seama ca cel mic are febra daca atunci cand il atingi ii simti corpul mai cald decta de obicei.

Exista mai multe locuri ale corpului unde se poate verifica temperatura astfel:

Bucal
Folositi un termometru digital. Porniti termometrul si rugati copilul sa deschida gura. Pozitionati termometrul sub limba, usor si rugati copilul sa inchida gura. Timpul de asteptare este de 3 minute.
Niciodata nu se masoara temperatura bucala cu termometru cu mercur.

Axial
Temperatura masurata la nivelul subsuoarei copilului se poate verifica foarte usor si fara a stresa nici un pic copilul.
Se aseaza copilul pe genunchii dumneavoastra, i se ridica usor bratul, se scutura termometrul dupa care se pozitoneaza termometrul cu varful cat mai adanc in incheietura subsuori copilului, si se lasa bratul in jos, pe langa corp.
Timpul de asteptare este de 5 minute.

Pe frunte
Cand temperatura se verifica la nivelul fruntii, se vor utiliza niste benzi speciale destinate acestui lucru, care prezinta niste gradati adecvate fiecarei temperaturii.
Timpul e asteptare este de 15 secunde.