Masajul bebelusului


3814 vizualizari
Masajul bebelusului
Link-uri sponsorizate
Fiecare bebelus doreste sa se simta in siguranta si la caldura, inconjurat de dragostea parintilor. Masajul este cea mai usoara metoda de a-i intari acestuia senzatia ca este ocrotit.
Masajul este o arta practicata zilnic si de cateva milenii dupa toaleta bebelusului.

Pregatirea bebelusului pentru masaj

Inceperea masajului se face de obicei dupa caderea buricului. Masajul trebuie sa se faca intr-o incapere incalzita. Alegeti un moment potrivit, cand bebelusul nu e infometat sau obosit. Masajul trebuie sa fie un prilej de bucurie atat pentru parinti, cat si pentru copil. Durata lui e de aproximativ 10 minute.
Bebelusul se aseaza, dezbracat, pe o suprafata plata, calda: o patura asezata pe mocheta e suficient. De asemenea uleiurile speciale pentru masaj, pe baza de plante sau chiar uleiurile de bebelusi incalzite in prealabil in palme ajuta la relaxarea copilului si la o buna alunecarea a palmelor pe corp.
Camera in care copilul beneficiaza de masaj trebuie sa fie curata, ferita de zgomote si agitatie si sa aiba o temperatura de 22- 23 C. Pentru a-l ajuta sa se relaxeze si mai mult si pentru a crea o atmosfera cat mai intima, lasa in surdina sa cante o muzica clasica, linistitoare.

Tehnici de masaj speciale pentru bebelusi

Pieptul. Faceti miscari de tragere cu mainile (ca si cum ati desena litera I) de la sani catre picioare, pe ambele parti, de-a lungul coastelor. Intoarceti-va inapoi catre sani si reluati miscarile. Apoi masati, tot cu miscari de tragere, alternativ, de la sold pana la umarul opus soldului (soldul stang -> umarul drept, soldul stang -> umarul drept).
Mainile. Masati bratele cu ambele maini, alternativ, de la umar la incheietura mainii, avand grija sa tineti incheietura cu mana care nu maseaza. Masati apoi incheietura manii si spatele palmei, cu miscari circulare, folosind degetele. Masati si palma bebelusului, de la incheietura pana la degete, inclusiv degetele.
Degetele de la picioare. Pentru a termina de masat picioarele bebelusului, ia fiecare deget de la picior intre degetul mare si cel aratator si trage usor. Repeta pentru toate cele 10 degetele de la picioarele micutului sau micutei tale.
Piept. Aseaza-ti mainile in pozitia de rugaciune peste inima bebelusului tau. Apoi, deschizand palmele incet, maseaza pieptul ei/ lui prin aplatizarea usoara a palmelelor in directia piept-burtica. Repeta de mai multe ori.
Spatele. Intoarce copilul pe burta. Folosind varful degetelor, fa urme de cercuri mici pe fiecare parte a coloanei vertebrale a bebelusului de la gat in jos spre fese.Termina cu miscari circulare mai ample si mai lungi, acum poti apasa mai ferm de la umeri pana la picioare.