Leptospiroza


2030 vizualizari
Leptospiroza
Link-uri sponsorizate
Leptospiroza este o infectie care se transmite de la animale la om. Este o infectie care poate cauza o serie de simptome diferite.
Transmiterea se face prin contact cu urina unui animal infectat cu leptospiroza, organele sau chiar cu solul sau apa contaminate.
Dupa ce au infectat organismul animalului gazda, leptospirele se cantoneaza la nivelul tubilor renali, unde pot persista pe o perioada de cativa ani de zile.
Dintre categoriile profesionale, cei mai expusi infectiilor cu leptospira sunt muncitorii din mediul agricol, medicii veterinari, lucratorii de la salubrizare, precum si cei care lucreaza in industria prelucrarii carnii sau cei care lucreaza in industria pescuitului.
Tratamentul antibiotic trebuie instituit cat mai rapid, mai ales in prima faza pentru aceasta este faza septicemica a leptospirelor. Leptospirele sunt sensibile la penicilina, ampicilina, cefalosporina. Tratamentul patogenic pentru leptospiroza este foarte important mai ales la pacientii cu insuficienta renala. Se pot administra diuretice sau daca acestea nu sunt eficiente se recurge la metode de epurare extrarenala.