Invatal pe cel mic regulile de igiena


2665 vizualizari
Invatal pe cel mic regulile de igiena
Link-uri sponsorizate

Pentru a fi sigura ca bebele tau va creste mare si sanatos, inainte de toate trebuie sa-l inveti regulile de igiena. Este foarte importanta pastrarea unei igiene corecte, in special spalatul pe maini.

Invata-l sa se spele pe maini in mod regulat

Cea mai importanta regula de igiena pentru sanatate este sa se spele pe maini inainte de fiecare masa, dupa ce se intoarce acasa de la scoala sau de la joaca, de cate ori pune mana pe vreun animal sau cand vine de la toaleta.
Asigura-te ca foloseste sapun si ca nu se spala doar cu apa pentru ca asa nu scapa de microbii de pe maini. Invata-l sa foloseasca sapunul si sa se sapuneasca 10-15 secunde abia apoi sa se clateasca. In cazul asta esti sigura ca, copilul tau este ferit de infectii digestive sau respiratorii.

Invata-l cum sa se acopere cand tuseste sau stranuta

Invata-ti copilul ca de fiecare data cand stranuta sau tuses
te este foarte important sa isi acopere gurita. Incearca sa-i explici celui mic ca un mic stranut poate imbolnavi foarte multi oameni in preajma lui, si da-i exemplu ca atunci cand el raceste a luat raceala de la cineva care nu a tinut mana la gurita.

Fixeaza un timp regulat pentru baie

Foarte multi parinti prefera sa faca copilului lor baie in fiecare seara, crezand baitza de seara o metoda de relaxare pentru cel mic si dupa va dormi ca un ingeras. Cel mai bine pentru tine si copilul tau este sa fixezi anumite zile pentru baita la cap. Nu strica sa-i faci un mic dus seara inainte de culcare dar nu balaceala din baita.


Incurajeaza-l sa mentina o buna igiena dentara


Spalatul pe dinti corect este foarte important la cei mici. Prevenirea cariilor dureroase care pot altera viata copilului tau reprezinta un motiv suficient pentru al invata sa se curete pe dinti in fiecare zi.


Un exemplu foarte buna pe care il puteti arata copilului dumneavoastra este sa-l lasati sa va priveasca de cate ori va spalati pe dinti. Lasati-l sa tina singur periuta in mana pentru a se obinui mai bine cu ea.