Introducerea sfeclei rosii in alimentatia bebelusului


6584 vizualizari
Introducerea sfeclei rosii in alimentatia bebelusului
Link-uri sponsorizate
Diversificarea alimentatiei bebelusului nu este un joc in care combini fructe cu legume sau cereale ci o adevarata arta prin care inveti bebelusul ca exista si altceva in afara de laptele cu care s-a obisnuit deja. Este important sa stii ce alimente ii poti oferi bebelusului la inceputul diversificarii, in jurul varstei de 4-5 luni, intrucat, ca si in alte lucruri, inceputul este cel mai important dar si cel mai dificil pas.

Astazi discutam despre introducerea sfeclei rosii in alimentatia bebelusului si tratam acest subiect intrucat efectele acestei legume sunt uimitoare.

Sfecla rosie se dovedeste a fi un aliment minune dar dificil de gatit datorita faptului ca necesita un timp mai indelungat de gatire decat alte legume insa te asiguram ca efortul tau este justificat si va fi rasplatit printr-un copil sanatos si voinic!

Cand poti introduce sfecla rosie in alimentatia bebelusului?


Este o intrebare justificata si este normal si recomandat, chiar, ca orice mamica sa se documenteze temeinic inainte de a trece la cautarea retetelor pentru bebelusi cu sfecla rosie. Intai trebuie sa afli ce efecte are, cum este mai bine sa gatesti sfecla rosie sau cum sa o alegi.

Asadar, poti introduce sfecla rosie in alimentatia bebelusului in intervalul de 8-10 luni ale bebelusului. Prin continutul ridicat de antioxidanti (ce poate fi observat prin culoarea rosie aprinsa a legumei) sau prin bogatia de vitamina A, B3, B5, B9, C, timpul-sarcinii">acid folic dar si prin abundenta calciului ori potasiului, sfecla rosie este o binecuvantare pentru un organism tanar ca cel al bebelusului. Totodata, datorita continutului bogat de fibre solubile, sfecla rosie ajuta la scaderea colesterolului.

Cu toate acestea, este indicat sa servesti sfecla rosie bebelusului mai rar, deoarece contine nitrati si acestia, dupa cum probabil stii, pot dauna sanatatii, in cazul unui exces. Astfel, o data pe saptamana sau chiar la doua saptamani, ii poti face micutului tau un piure de sfecla rosie si este sufficient. Va absorbi o cantitate importanta de minerale precum calciu, fosfor, magneziu, seleniu, fier, zinc, mangan, potasiu. Vitaminele au fost enumerate mai sus.

Cum pregatesti sfecla rosie pentru alimentatia bebelusului?


Cel mai bine este sa fiebi pentru aproximativ o ora sfecla rosie, avand grija ca apa din vas sa o acopere cu totul. Mai poti sa faci si sfecla coapta la cuptor ori pregatita la aparatul cu aburi. Forma de servire ideala este piureul.

Cu ce legume se poate asocia sfecla rosie?


Ei bine, poti asocia sfecla rosie fara grija cu cereale, cartofi dulci, cartofi albi, morcov, dovlecel sau patrunjel. Ca intotdeauna, mai putin este mai bine, asadar evita excesul.

Infographic Sfecla Rosie - BeetRoot