Introducerea marului in alimentatia bebelusului


3336 vizualizari
Introducerea marului in alimentatia bebelusului
Link-uri sponsorizate
Diversificarea este un proces de adaptare a organismului bebelusului la alt tip de alimente decat laptele. Marul este un fruct cu un risc foarte scazut de alergii si poate constitui un inceput bun al diversificarii. Se digera usor iar tu il poti pregati rapid.

Cand pot introduce marul in alimentatia bebelusului?


Intervalul optim pentru introducerea marului in cadrul diversificarii alimentatiei bebelusului este 4-6 luni, sub forma de compot ori gatit la aburi si incepand cu 8 luni in stare cruda.

De ce este recomandat marul in alimentatia bebelusului?


Cum probabil iti imaginai, marul contine o multime de vitamine si minerale. Intalnim in mar vitaminele A, C si E dar si timpul-sarcinii">acid folic si minerale precum seleniul, potasiu, fosfor, calciu, magneziu.

La ce masa este potrivit marul in cadrul diversificarii?


Cel mai bine ar fi sa ii servesti bebelusului marul la gustarea de la ora 10, inainte de a-i da lapte. Il poti prepara sub forma de piure. Atentie, nu utiliza coaja marului intrucat este periculoasa.

Cu ce alte alimente poti asocia marul?


Deloc surprinzator, marul se poate asocial de minune cu banana, mango, para sau avocado. Mai poti asocial marul cu orez ori alte cereale, iaurt ori branza de vaci. Unii pediatri nu recomanda aceasta asociere datorita fermentatiei ce rezulta in urma amestecului de mar cu iaurt ori branza dar, cel mai bine, iti dai singura seama dupa reactiile copilului. Daca nu ii merge bine cu ceva, il elimini din alimentatie, cel putin pentru o perioada.