Intoxicatia cu apa


1869 vizualizari
Intoxicatia cu apa
Link-uri sponsorizate
Peste tot auzim ca trebuie sa consumam cat mai multa apa ori ca vrem sa tinem o dieta, ori pentru un ten mai frumos, insa putin sunt aceia care stiu ca apa consumata in exces ne poate provoca grave afectiuni ale organismului.
Intoxicatia cu apa apare ca o consecinta a suprahidratarii. Corpul are tendinta naturala de autoreglare, lichidele din exteriorul celulelor vor patrunde in interior, facand astfel ca volumul celulelor sa creasca extrem de mult.
Eliminarea sodiului din organism produce stari de ameteala, confuzie, dureri de cap, greata, modificari ale ritmului cardiac, stop respirator.
Doza recomandata este de minimum 6 pahare pe zi, la care se adauga cate 1 pahar pentru fiecare ceasca de cafea consumata, sau 2 pahare de apa pentru 100 de ml de alcool.
Un consum ce depaseste 4 litri de apa pe zi poate fi foarte periculos pentru organism, declansand ceea ce se numeste intoxicatia cu apa. Simptomele sunt, in prima faza, o stare generala proasta, ameteala, insotite de varsaturi foarte puternice.
Medicii ne sfatuiesc ca trebuie sa existe un echilbru si astfel este indicat ca in momentul in care consumam foarte multe fructe si legume sa mai renuntam la cateva pahare apa.
Nu uitati, in cazul unui organism sanatos, consumul zilnic necesar de apa, este reglat de senzatia de sete.