Interviu cu un instructor de ski


3084 vizualizari
Interviu cu un instructor de ski
Link-uri sponsorizate
Tabere de ski

Interviu cu un instructor de ski

Claudia Oslobanu din Brasov este un instructor de ski pentru copii si adulti. In anul 2009 a aparut acest concept: tabere de ski si snowboard in zona Predeal  (judetul Brasov). Vrem sa aflam despre experienta sa, despre activitatile pe care le desfasoara in aceasta tabara si cine se poate inscrie.

Buna ziua d-ra Oslobanu,

Acum pentru al -2-lea sezon veti invita oameni in tabara pentru a schia si pentru distractie.
Ati putea sa ne povestiti de ce ati deschis propria tabara si cum ati inceput?

Buna ziua tuturor!
Ma numesc Claudia Oslobanu si activez ca instructor de ski autorizat din 2007,pentru a avea un document oficial la mana am urmat acest curs,cel de “instuctor de ski autorizat”,deoarece oamenii sunt foarte sceptici in momentul in care nu ai o calificare. Predau lectii de 10 ani,experienta este mult mai vasta decat daca va ghidati dupa acest act oficial,din 2007.
Am facut ski alpin  de performanta 14 ani la clubul C.S.S Brasovia,participand la concursuri nationale cu rezultate bune (medalie de bronz,locul al-4-lea la etapa nationala si altele),dar neavand sprijin financiar si posibilitate de antrenamente in alte tari (unde sezonul de ski este mai lung),am fost nevoita sa renunt la sportul de performanta. Dupa aceea am activat ca instructor de ski la o scoala din Predeal.
Am deschis propria tabara din simplu fapt ca am fost solicitata de multi clienti pentru ore individuale si multi dintre ei m-au intrebat daca nu organizez si tabere pentru copii. Am cereri sa organizez tabara,in cadrul careia sa ofer diferite pachete: cursuri ski+cursuri engleza,cursuri ski+cursuri inot si altele. Descrieti-ne o zi de tabara. Cum incepe ziua, ce fel de activitati aveti cu schiurile si ce fel de distractie oferiti in afara pistei?
Ziua incepe cu servirea micul dejun,in jurul orei 9 dimineata,de la 10 la 12 este prima sesiune de ski,la ora 13 se serveste pranzul,apoi urmeaza 2 ore de relaxare sau odihna. Intre orele 16:30 si 18:30 se desfasoara a doua sesiune de ski,cina se serveste la ora 19,iar dupa ora 20 se desfasoara diferite activitati (indoor sau outdoor,in functie de varsta si oboseala participantilor). Pentru copii avem un animator la tabara,care ii distreaza,organizeaza jocuri pentru cei mici,karaoke,mima si ii duce in “lumea povestilor”,alte activitati sunt: saniusul,plimbari in aer liber,seara de bulgareala,un foc de tabara,iar in ultima seara organizam un concurs de ski pentru ei,acesta sfarsindu-se cu o premiere.
Pentru adulti organizam un foc de tabara,cu seara “vinului fiert”,intr-un ambient placut si relaxant,o seara de karaoke,plimbari cu atv-ul (din pacate acest serviciu se plateste separat de pretul taberei,nu il asiguram noi) si un curs de predare (oral,nu practic) despre “tainele” schiului,informatii pe care le cunosc doar instructorii de schi,sunt multi cei interesati de limbajul adecvat al acestui sport. Si alte surprize la momentul venirii in tabara!Cine sunt clientii Dumneavoastra? Familii, copii, adulti, grupuri si cluburi sportive?
Clientii nostri sunt clienti vechi,care ne cunosc si au invatat sa “alunece” alaturi de noi,din pacate multi “si-au luat zborul”,considerand ca se descurca si fara noi si ca au invatat in deajuns. Aici dati-mi voie sa mentionez ca in acest frumos sport mereu avem ceva de invatat,este un sport pe care trebuie sa-l practici cat de cat regulat si niciodata nu vei sti totul,se invata de la an la an,chiar si de la sedinta la sedinta. Suntem singurii,din Valea Prahovei,care oferim aceste servicii (tabere) si pentru ADULTI,nu doar pentru copii.
Oferim servicii individuale (ore particulare),lucram cu copii,adulti,gradinite si scoli,grupuri create individual de cei dornici. Grupurile primesc reducere,mai ales la orele de ski,deoarece tariful pe ora pentru mai multe persoane difera de cel pentru o persoana si este mai avantajos!


Ca si client cum pot afla ca instructorul este bun si profesional?
Eu am atestat de instructor ski din 2007,dar nu acesta reprezinta punctul meu forte,ci experienta anilor in care am facut ski de performanta,apoi mi-ai pus in aplicare abilitatile de “profesor”,avand clienti copii,adulti si grupuri. Nimeni nu a plecat dezamagit in urma orelor de ski si a tehnicii mele de predare,multi fiind foarte multumiti de ceea ce au invatat alaturi de mine (doar pentru asta am stat la dispozitia dansilor) si este placerea  mea sa predau ceea ce stiu eu,iar satisfactia este si mai mare cand clientii sunt multumiti ca au invatat sa schieze! Trebuie in primul rand sa incercati si sa “gustati” serviciile noastre,multi oameni spun “imi este frica sa schiez”,nici macar nu au curaj sa-si puna schiurile si atunci spun “oricum nu-mi place”. Este ca si acel proverb,cand vulpea nu ajunge la struguri spune sa sunt acrii.Cand ar trebui sa ma inscriu in tabara si care sunt tarifele?
Tarifele la tabara depind de perioada sezonului de iarna,daca doriti tabara pentru adulti sau copii. Pentru perioada 17-22 Decembrie organizam o tabara si pentru copii si pentru adulti,avem oferte de pret pentru toata lumea (si pentru cei mici si pentru cei mari),daca va inscrieti pana la data de 17 Noiembrie primiti reducere de 10%. Ofertele noastre sunt afisate pe site-ul nostru,pe prima pagina: www.ofertetabere.ro . Aceste oferte se reactualizeaza in fiecare luna! Pentru luna Martie si Aprilie vom posta pe site-ul nostru oferta taberei de ski in Austria,pentru copii si adulti. Va invitam sa ne urmariti ofertele.Va multumim pentru acest interviu si va dorim mult succes in continuare!

Va multumesc si eu! Va astept cu drag la Predeal.


Echipa copiisimamici.ro