Infertilitatea la femei Cauzele infertilitatii feminine


4292 vizualizari
Infertilitatea la femei Cauzele infertilitatii feminine
Link-uri sponsorizate
Cand discutam despre infertilitate feminina ne referim la incapacitatea unei femei de a concepe un copil sau de a duce la bun sfarsit o sarcina, datorita unor cauze ce, adesea, nu pot fi controlate de respectiva persoana.Infertilitatea poate fi individuala sau combinata, in cazul in care atat barbatul cat si femeia sunt in incapacitatea conceperii unui copil sau, altfel spus, infertili ori sterile. Pentru a vedea daca barbatul este infertil trebuie efectuat un timpul_sarcinii/analize-sarcina-si-ecografii-recomandate-a312.html" nume="Analize si teste">test al spermei in care se analizeaza forma spermatozoizilor, motilitatea si cantitatea acestora.

Exista si situatii ciudate in care apare infertilitatea idiopatica, aceasta descriind cazul in care ambii parteneri sunt perfect sanatosi dar sarcina nu apare. O alta situatie in care apare infertilitatea intr-un cuplu estetimpul_sarcinii/rh-ul-negativ-la-gravide-a1043.html" nume="RH sarcina"> incompatibilitatea de RH.

In cele ce urmeaza ne vom concentra pe infertilitatea feminina. Aceasta este provocata de o suita de factori. Este foarte important sa retineti ca infertilitate a femeilor poate avea si cauze psihologice dar si de stilul de viata al persoanei de sex feminin care poate duce la infertilitate.

Iata cauzele infertilitatii feminine:

1.Obstructia tuburilor fallopiene
2.Obstructia uterului
3.Anomalii congenitale
4.Probleme intalnite la producerea de ovule
5.Probleme intalnite in ceea ce priveste deplasarea ovulelor dinspre ovare catre uter
6.Incapacitatea embrionului de a supravietui in mucoasa uterina
7.Disfunctii sexuale
8.Probleme intalnite la fertilizarea ovulelor
9.Probleme intalnite la atasarea oului fecundat in uter

O femeie poate suferi de infertilitate datorita unui complex de factori. Se intampla foarte rar ca femeia ce nu poate concepe un copil sa fie afectata doar de unul dintre factorii enumerati mai sus. Chiar daca stiinta si medicina au avansat foarte mult, nu exista inca un motiv clar ce provoaca infertilitatea femeilor.