Incepe festivalul international Teatru, Strada si Copil, partea a doua!


2820 vizualizari
Incepe festivalul international Teatru, Strada si Copil, partea a doua!
Link-uri sponsorizate

01-05 IULIE 2015, BUCURESTI


TEATRUL TANDARICA revine cu a doua parte a FESTIVALULUI INTERNATIONAL TEATRU, STRADA SI COPIL, care se va desfasura in perioada 01 - 05 iulie, la Teatrul Itinerant Tandarica in Parcul Herastrau (intrarea principala din Piata Charles de Gaulle) si la Anima Studio de Teatru si Arta Contemporana al Teatrului Tandarica (Str. Eremia Grigorescu nr. 24, etaj 4).

 In cele 5 zile de festival pot fi vizionate spectacole de teatru pentru copii si pentru adulti, sustinute de trupe din Bucuresti si din strainatate. Teatrul Tandarica, Teatrul Excelsior si companiile independente: Crina&Co - Crina Zvoboda, Compania Qui Peut si Compania Muschetarii vor juca pentru cei mici cele mai iubite spectacole. Small Theatre Company din Vidin, Bulgaria va sustine in zilele de 03 si 04 iulie, special pentru festival, doua reprezentatii ale spectacolului Din Turn, o comedie ce discuta raportul dintre omul contemporan si natura intr-un limbaj naiv si exuberant.
De asemenea, in cadrul Festivalului International Teatru, Strada si Copil se vor juca si spectacole pentru adulti precum: Crina&Co in a funny Show - un spectacol interactiv, cu mult umor, Punguta de doi bani - spectacol care a primit premiul pentru cel mai bun spectacol de animatie in cadrul Galei Absolventilor UNATC 2015 - master si Play Shakespeare - un spectacol nonverbal, o parabola ce reinterpreteaza intr-o cheie moderna mitul lui Hamlet si bine cunoscuta poveste a lui Romeo si a Julietei sale.

Organizat de Teatrul Tandarica, cu sprijinul Primariei Municipiului Bucuresti si al Consiliului General al Municipiului Bucuresti si sub egida ASSITEJ International, Festivalul International Teatru, Strada si Copil se desfasoara in cadrul Stagiunii de Vara si este unul dintre evenimentele care marcheaza Aniversarea de 70 de ani a Teatrului Tandarica.

Scopul festivalului este acela de a facilita accesul copiilor la spectacole, motiv pentru care Teatrul Itinerant Tandarica se va afla, pe toata perioada verii, in cele mai importante parcuri din Bucuresti. 

Parteneri Media: Digi 24 | DigiPlay | Itsy Bitsy | Europa Fm | Radio Bucuresti FM | Radio Romania Cultural | Mediafax | Blitz Tv | Media Advertising | Ziarul Ring | Revista 22 | Observatorul Cultural | Revista Pap Tot | Sapte Seri | BeWhere | Revista Ioana | Revista Mami | Revista Draga mea pentru copii | Ziarul Metropolis | DCnews | Liternet.ro | Calendarevenimente.ro | BookLand | Orasul meu | Qbebe | Copilul.ro | Suntparinte.ro | Editura Intuitext | Mamica.ro | Sfatulmamicilor.ro | Copiisimamici.ro | Prokid.ro | Melc-Codobelc.ro | ListaGradinite.ro | GradiniteBucuresti.com | Gradinite.com | onlinegallery.ro | Agenda culturala pentru copii


PROGRAMUL 
FESTIVALULUI INTERNATIONAL -Teatru, strada si copil, 
editia a 4-a


MIERCURI, 01.07 


Ora 11  - Teatrul Itinerant Tandarica - Parcul Herastrau
SURPRIZE LA EXCELSIOR
Spectacol al Teatrului EXCELSIOR, Bucuresti
5+, 70 min

Regie: Cristian Nicolaie
Muzica: Lucian Ban
Coregrafie: Andreea Duta
Distributie: Annemary Ziegler, Natalia Guberna, Robert Radoveneanu, Cristian Nicolaie, Vasile Menzel

Un spectacol de texte, cantece si concursuri la care iau parte actori ai teatrului si spectatorii. 


Ora 19 - Anima Studio de Teatru si Arta Contemporana 
CRINA & CO IN A FUNNY SHOW 
Proiect independent - Crina Zvoboda - Bucuresti
spectacol pentru adulti, 50 min

Este  un spectacol plin de umor, 100% interactiv si plin de surprize! Personajele interactioneaza cu publicul, oamenii vin pe scena si discuta cu micutii prieteni care au mereu replicile la ei. O bunicuta nonconformista, un pusti de clasa a V-a caruia tot ce ii place la scoala sunt balcoanele, Fernando de la Caransebes si Gheorghita, un domn care nu stie multe dar ce stie, stie bine, sunt personajele care vor incanta publicul! Iar ventrilocul este o femeie cu totul si cu totul speciala, deoarece este una dintre putinele femei din lume care poate sa isi tina gura! La propriu! 

JOI, 02.07 


ora 11 - Teatrul Itinerant - Parcul Herastrau
AVENTURI CU BUNICUTA JULIETA SI PRIETENII EI
Proiect independent - Crina Zvoboda - Bucuresti
3+, 45 min

Este un spectacol inedit, plin de umor si 100% interactiv. Atat copiii cat si parintii interactioneaza cu personajele, iar la final toata lumea se intreaba cum vorbesc papusile! Sunt papusi adevarate? Vocea a fost pe banda sau apas eu pe un buton si papusile vorbesc?


ora 18 - Anima Studio de Teatru si Arta Contemporana 
URSUL PACALIT DE VULPE  
spectacol al Teatrul Tandarica - Bucuresti,
Regie: Paul Ionescu
Scenografie: Dinu Carcaleteanu
Costume: Emilia Furduiu
Ilustratia muzicala: Andrei Gheorghiu
Distributie: Dan Codreanu/George Nastase, Anamaria Balescu/Andreea Ionescu, Alina Petrescu, Alexandru Neculcea/Adrian Lefter

A fost odata o vulpe care nu era mai breaza decat alte vulpi viclene. Ea cauta mereu sa faca rost de hrana fara bataie de cap. Intr-o zi, vulpea culese de pe drum mult peste, cazut din caruta prea plina a unui pescar. Iar cand ursul i-a cerut putin peste, l-a mintit spunandu-i ca ea l-a prins. Apoi l-a invatat cum sa procedeze spre a prinde si el. I-a spus sa se duca la baltoaca de la marginea padurii, sa-si vare coada in apa si sa stea acolo pana la ziua. Dimineata sa smuceasca cu putere coada si sa vada atunci cat peste o sa scoata. Iar ursul a facut intocmai. Atunci cand a tras cu toata puterea, nu a prins nimic, ci doar i s-a rupt coada, care a ramas prinsa in gheata! De atunci se zice ca a ramas ursul fara coada. Rusinat si furios, ursul s-a dus sa o bata bine pe vulpe. Aceasta insa astepta razbunarea ursului, ascunsa intr-o scorbura. Obosit si inciudat, ursul a ramas pacalit.

Spectacolul de la Tandarica este dinamic, interactiv si are o morala: nu te increde in oamenii pe care nu-i cunosti, lacomia pierde omenia.

VINERI, 03.07 

ora 11 - Teatrul Itinerant - Parcul Herastrau
DIN TURN
Spectacol Small Theatre Company - Vidin, Bulgaria, 3+, 45 min


Regie: Emil Iordanov
Scenografie si papusi: Irina Vasileva
Muzica: Hristo Namilev
Distributie: Silvia Teneva, Gheorghi Tenev

Spectacolul este o comedie care trateaza conflictul titanic dintre omul modern si natura si este alcatuit din 4 miniaturi care nu au legatura intre ele, dar care au ca numitor comun conservarea naturii. Limbajul naiv si exuberant al teatrului de papusi ajuta la crearea unui spectacol in care umorul da greutate seriozitatii subiectului.

ora 20 - Anima Studio de Teatru si Arta Contemporana
PUNGUTA DE DOI BANI 
Proiect independent Compania Qui Peut - Bucuresti 
spectacol pentru adulti, 50 min

Regie si text: Dan Codreanu
Preparator canto: Felicia Gurau
Design lumini: Alex Neculcea
Distributie: Teodor Ghita, Cristina Plesa, Olga Bela, Ana Turos

Un spectacol plin de intrebari, creat prin intermediul metodei "Devising", avand la baza basmul original al lui Ion Creanga, "Punguta cu doi bani".


SAMBATA, 04.07

 
ora 11 - Teatrul Itinerant Tandarica - Parcul Herastrau
 DIN TURN
Spectacol al Small Theatre Company - Vidin, Bulgaria, 3+, 45 min


Regie: Emil Iordanov
Scenografie si papusi: Irina Vasileva
Muzica: Hristo Namilev
Distributie: Silvia Teneva, Gheorghi Tenev

Spectacolul este o comedie care trateaza conflictul titanic dintre omul modern si natura si este alcatuit din 4 miniaturi care nu au legatura intre ele, dar care au ca numitor comun conservarea naturii. Limbajul naiv si exuberant al teatrului de papusi ajuta la crearea unui spectacol in care umorul da greutate seriozitatii subiectului.

ora 12 - Anima Studio de Teatru si Arta Contemporana
CINE ESTI TU?
spectacol al Teatrului Tandarica - Bucuresti,
adaptare dupa motive din basmul Pisicuta indisciplinata de L. Bjelisey, 2+, 40 min

Scenariu si regie: Romano Bogdan (Croatia)
Asistent regie: Davor Dokleja
Decor, papusi, costume: Rusa Trajkova
Muzica: Bojan Miljancic
Distributie: Olga Bela, Dan Codreanu, Adrian-Alexandru Neculcea

Povestea ia nastere din niste perne amorfe si ne vorbeste despre personaje ce se recunosc reciproc. In unele privinte se aseamana, alteori sunt diferite. Recunoasterea are loc intr-un spectacol cu papusi si actori, care permanent devin altcineva. Este un spectacol al formelor, vocilor, cuvintelor si bunului simt. Trei prieteni - Olga, Dan si Alex - se joaca. Curand lumea lor este populata de prieteni noi (un arici, o veverita, un iepuras, o cioara si o pisicuta care, asemenea unor copii neastamparati, se indeparteaza de casa si se pierd. Se invata unii cu altii, se ajuta si isi dau seama ca, desi, sunt foarte diferiti, se aseamana.

ora 18 - Anima Studio de Teatru si Arta Contemporana
PLAY SHAKESPEARE 
spectacol al Teatrului Tandarica - Bucuresti
adaptare libera dupa piesele lui William Shakespeare, spectacol pentru adulti, 55 min

Scenariu si regia artistica: Cristian Pepino
Scenografie si animatii: Cristina si Cristian Pepino
Distributia: Mihai Dumitrescu, Cristian Mitescu, Marin Fagu, Geo Dinescu, Roxana Visan

Este vorba de un spectacol nonverbal, o parabola ce reinterpreteaza intr-o cheie moderna mitul lui Hamlet si binecunoscuta poveste a lui Romeo si a Julietei sale.
Pe parcursul spectacolului presarat cu gaguri ce amintesc de filmul mut, se pot intalni si unele personaje celebre din viata noastra reala care se joaca de-a rasu-plansu, amintindu-ne ca Shakespeare este contemporanul nostru, ca personajele sale se pot recompune tot timpul, ramanand viabile, credibile.


DUMINICA, 05.07 


ora 11 - Teatrul Itinerant Tandarica - Parcul Herastrau
PUPAZA DIN TEI de Ion Creanga
Proiect independent Compania Muschetarii - Bucuresti
3+, 50 min

Scenariu si regie: Cristian Mitescu
Distributie: Mariana Sinca, Geo Dinescu

Spectacolul este unul de prezentare a porturilor, obiceiurilor si povestilor populare romanesti. Momentele de virtuozitate papusareasca sunt puse in evidenta de dansurile calusarilor, a osenilor precum si de taraful in miniatura. Cine ar putea sa povesteasca mai bine decat marele nostru povestitor Ion Creanga, autorul nemuritoarelor Amintiri din copilarie? Scenariul este o pilda data copiilor neascultatori si lenesi. 


ora 12 - Anima Studio de Teatru si Arta Contemporana
RIDICHEA URIASA
spectacol al Teatrul Tandarica, Bucuresti
3+, 50 min

Regie: Paul Ionescu
Scenografie: Dinu Carcaleteanu
Costume: Emilia Furduiu
Ilustratie muzicala: Andrei Gheorghiu
Distributie: Mariana Zaharia/Simina Constantin, Petronela Purima/Eugenia Barbu, Florentina Tanase/Cristina Rosiianu, George Nastase/Paul Ionescu

Ridichea uriasa este un basm rusesc care ne incanta prin actiunea si personajele sale: ridichea uriasa, bunicul - mosul, baba - bunica, nepotica, catelusul, pisica, soarecele. Bunicul a pus in gradinita o ridiche; si a crescut ridichea aceea mare, mare, cat capul omului, si mai mare. Intr-o zi, bunicul a incercat sa smulga ridichea din pamant; si apucind-o de frunze, trage si trage dar ridichea nu s-a lasat deloc. Mosul a chemat si pe baba. Baba s-a prins de mijlocul mosneagului, mosneagul de frunzele ridichii si trag, trag dar ridichea nu s-a smuls. A chemat baba si pe nepotica. Nepotica s-a prins cu amindoua miinile de mijlocul babei, baba de mos si mosul de ridiche. Trag, trag, trag, dar ridichea nu s-a smuls. Nepotica a chemat catelusul. Catelusul s-a agatat de poala nepoticai, nepotica de mijlocul babei, baba de mosneag, mosneagul de ridiche si trag, trag, trag, dar ridichea nu s-a smuls. Vine si pisica sa ajute si ea la scos ridichea. Tot nimic! Si a chemat pe soarece. Se prinde soarecele de coada pisicii, pisica de catelus, catelusul de nepotica, nepotica de bunica, bunica de mos, mosul de ridiche si trag, trag si ridichea s-a smuls.

Spectacolul de la Tandarica este interactiv, vesel, colorat, inventiv si ar putea avea ca subtitlu: Unde-i unul nu-i putere, unde-s multi puterea creste.


Rezervarile se pot face ONLINE sau telefonic la 021.315.23.77. 
www.teatrultandarica.ro 


Articole asemanatoare

Cele mai noi articole

Cele mai citite