Importanta muzicii in viata copiilor


3282 vizualizari
Importanta muzicii in viata copiilor
Link-uri sponsorizate
Tot ce vrei sa stii despre educatia muzicala a copilului tau

Muzica este considerata a fi atat stiinta, cat si arta, iar prin aceasta dubla calitatea a sa, dezvolta si formeaza o multitudine de deprinderi si priceperi precum: atentia distributiva, afectiunea, memoria, gandirea logica, responsabilitatea sau vointa.

Precum toate celelalte arte, muzica poate juca un rol primordial in dezvoltarea personalitatii copiilor, daca este introdusa de timpuriu in viata lor. Inca de la varsta de 2 ani, copiii au capacitatea necesara de a asimila primele notiuni elementare despre muzica, sunete, ritmuri, si de ce nu, pentru a fredona mici piese adaptate varstei lor. 

Un asemenea loc in cadrul caruia inca de la varsta de 2 ani copiii pot avea contact pentru prima oara cu muzica si instrumentele muzicale este Scoala de Muzica Boem Club, prima scoala privata de muzica din Bucuresti, in cadrul careia copiii incepand cu varsta de 2 ani se pot inscrie la cursurile de educatie muzicala pentru prescolari.

Lectiile de educatie muzicala pentru prescolari reprezinta un concept introdus de Scoala de Muzica Boem Club in grila de lectii de muzica, astfel incat si cei mici sa poata beneficia de avantajele unei educatii muzicale timpurii de calitate, la standarde internationale si dupa o programata creata de specialistii de la Boem Club.

Lectiile de educatie muzicala se sustin pe grupe de varsta: 2-3 ani si 4-5 ani, astfel incat metoda sa fie adaptata pentr varsta si nivelul muzical al fiecarui copil in parte. Fiecare grupa este formata din maxim 5-6 copii, astfel incat acestia sa poata invata impreuna sunete, jocuri muzicale si cantece pe care sa si le aminteasca si sa ii ajute in dezvoltarea muzicala ulterioara. Lectiile de educatie muzicala se desfasoara in limba romana si in limba engleza, in grupe separate.
Boem Club

Cursurile de educatie muzicala pentru grupa de varsta 2-3 ani se axeaza in principal pe introducerea celor mici in lumea sunetelor, a ritmului si a deprinderii cu acestea intr-o maniera atragatoare si adaptata varstei lor. Copiii participa la primele cursuri alaturi de parinti, astfel incat sa li se asigure acestora confortul psihic necesar bunei desfasurari a lectiilor.

Lectiile de educatie muzicala pentru grupa de varsta 4-5 ani vor avea in vedere dezvoltarea abilitatilor muzicale si deprinderea acestora cu instrumentele muzicale, prin invatarea unor mici piese.

Ca toate celelalte cursuri de la Boem Club, durata unei lectii de educatie muzicala pentru prescolari este de 50 de minute, perioada in care copii isi pot mentine atentia si concentrarea la nivel optim, astfel incat sa se asigure buna desfasurarea a lectiei.

Despre Boem Club

Scoala de Muzica Boem Club este cea mai mare scoala privata de muzica din Bucuresti, care prin calitatea cursurilor oferite, precum si prin diversitatea ofertei educationale si a profesionistilor care fac parte din echipa Boem Club, a reusit in mai putin de 5 ani sa ajunga la standarde inalte in ceea ce priveste pregatirea muzicala a copiilor inscrisi la lectiile de muzica de la Boem Club.
In afara de cursurile de educatie muzicala pentru prescolari, la Boem Club cursantii de toate varstele pot alege dintre: lectii de pian, chitara, canto, vioara, violoncel, saxofon, percutie, oboi si flaut.

Date de contact Boem Club

Boem Club Alba-Iulia
Locatie: Bucuresti, Str. Negoiu, nr.11, sector 3, Bucuresti (zona Piata Alba-Iulia Bd. Decebal)
Numar de telefon: 0735 641 594; E-mail: albaiulia[arond]boemclub.ro

Boem Club Razoare
Locatie: Bucuresti, Str. Sergent Nutu Ion nr. 25 B, sector 5 (zona Razoare, vis-a-vis de Sphera Building Center)
Numar de telefon: 0760 689 422; E-mail: razoare[arond]boemclub.ro

Boem Club Dorobanti
Locatie: Bucuresti, str. Intrarea Bitolia, nr.65, sector 1 (zona Pia?a Doroban?i)
Numar de telefon: 0761 786 601; E-mail: dorobanti[arond]boemclub.ro