Igiena intima


2111 vizualizari
Igiena intima
Link-uri sponsorizate
Igiena intima este un subiect tabu, pe care nu multe persoane il pot aborda cu usurinta, nici chiar atunci cand este cazul sa o faca. Mamele nu trebuie sa se sfiasca sa abordeze acest subiect delicat cu fiicele lor, pentru ca astfel le vor proteja de infectii.
Igiena intima cuprinde, in primul rand, curatarea zonei tegumentare, de suprafata. O igiena adecvata a cestei zone previne aparitia ciupercilor tegumentare, extrem de deranjante si destul de dificil de tratat. Ai la dispozitie o multitudine de produse care se pot folosi pentru zona externa: sapunuri, geluri, servetele umede. Insa asta nu inseamna ca trebuie sa folosesti cat mai multe si in abundenta. Se poate face igiena doar cu ajutorul unui sapun cu ph potrivit.
Igiena intima se face zilnic.
Multe infectii vaginale sunt provocate de germenii care se elimina odata cu scaunul. Din acest motiv se recomanda ca femeile sa foloseasca hartia igienica doar in directia fata-spate pentru a nu antrena germenii in vagin.
Dupa urinat, modelul ideal de stergere este tamponarea. Oricum recomandarile nu sunt la fel de stricte fiindca urina este de obicei sterila.
Servetele umede sunt o metoda care te ajuta sa te mentii proaspata, macar pana ai ocazia sa ajungi la un dus pentru a te ingriji asa cum trebuie. Ca si in cazul sapunului pentru organele genitale, opteaza pentru servetelele umede special create pentru zona intima, care au un pH neutru si evita-le pe cele antibacteriene, care au o concentratie prea puternica de substante care sa distruga germenii.
Desi foarte multe femei traiesc cu impresia ca spalaturile vaginale sunt benefice si distrug microbii, trebuie sa stii ca acestea pot provoca sau chiar agrava complicatii grave ale aparatului genital.
In prezent, medicii nu recomanda sub nicio forma spalaturile vaginale, cu atat mai mult cu cat acestea modifica echilibrul delicat al florei vaginale si pot pune in pericol sanatatea femeii.
Pentru virgine, igiena intima se opreste la zona externa. Indiferent de secretiile care pot aparea in mod normal din cauza modificarilor hormonale, tinerele care nu si-au inceput viata sexuala nu trebuie sa realizeze niciodata spalaturi vaginale. In cazul virginelor se recomanda doar clatirea zonei respective cu infuzie de galbenele.