Iata de ce NU este gresit sa spui LA MULTI ANI de Sfanta Maria pe 15 august


26976 vizualizari
Iata de ce NU este gresit sa spui LA MULTI ANI de Sfanta Maria pe 15 august
Link-uri sponsorizate
Pe data de 15 august se impletesc o multime de traditii religioase dar si folclorice, fiind zi de praznic. Este, totodata, Ziua Marinei, intrucat Sfanta Maria este patroana spirituala a marinarilor.

Aceasta data marcheaza trecerea la cele vesnice a Sfintei Maria. Se spune ca a fost adusa la Ierusalim de apostolul Ioan care a ingrijit-o cum se cuvine. Maica Domnului a fost inmormantata in pestera din Gradina Ghetsimani, alaturi de parintii sai si de logodnicul sau, Iosif.

Cum pe data de 8 septembrie sarbatorim Nasterea Maicii Domnului iar pe 15 august, cu aproximativ o luna inainte, Adormirea Maicii Domnului, s-au iscat controverse cu privire la exprimarea : La Multi Ani de Sfanta Maria! Se spune La Multi Ani de Sfanta Maria pe 15 august? 

Ei bine, ramane la latitudinea fiecaruia dar Biseria nu considera gresit sa spui La Multi Ani cu acest prilej intrucat nu este o sarbatoare a tristetii ci a bucuriei intrucat, trecand la cele vesnice, Sfanta Maria s-a alaturat Fiului Ei, asa cum reiese si din troparul sarbatorii Adormirii Maicii Domnului: Mutatu-te-ai la viata ceea ce esti Maica Vietii.

Iata, asadar, ca NU este gresit sa spui La Multi Ani de Sfanta Maria pe data de 15 august.

Daca doresti sa feliciti o persoana care isi serbeaza onomastica pe 15 august, iti recomandam sa vezi si: 


Poti da Share si acestei poze: La Multi Ani Sarbatoritilor De Sfanta Maria