hipoglicemia


1731 vizualizari
hipoglicemia
Link-uri sponsorizate
Cred ca si tie ti sa intamplat macar o data sa ametesti sau sa pierzi controlul asupra propriului corp. Aceste simptome sunt denumite ca hipoglicemie.
Hipoglicemia reprezinta scaderea glicemiei sub valoarea minima de 60mg/dl.
Glicemia se determina dupa un post de aproximativ 12 ore, dimineata dupa un somn de noapte, dar se tine cont ca, dupa un post mai lung, nivelurile glicemiei scad in mod firesc, producand valori in intervalul hipoglicemic fara ca persoanele sa prezinte simptome de hipoglicemie.
Cantitatea de glucoza din sange este reglata in principal, de trei hormoni: insulina, glucagonul si adrenalina. Acestia controleaza productia de glucoza la nivel hepatic, precum si utilizarea ei de catre tesuturile periferice.
Hipoglicemia apare atunci cand productia hepatica este inhibata de o cantitate mare de insulina, iar consumul in periferie este excesiv.

Simptomele hipoglicemiei:
- tremurat al corpului
- transpiartie excesiva
- pierderea controlului
- nevoie de dulce
- somnolenta
- cefalee
- stare de rau
- palme umede
- greturi

Tratament:
Pentru evitarea hipoglicemiei cel mai bine ar fi sa adoptam o dieta echilibrata, un stil de viata sanatos, a nu se face exces de efort.
Trebuie sa mancati fructe, legume, cereale neprelucrate, paine integrala si sa consumati uleiuri vegetale in cantitate mica.
De regula la la pacientul constient cel mai bun tratament este administrarea a ceva dulce cum ar fi ciocolata, bomboane etc.